De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Jenevermuseum

Masterclass Bobby’s Gin & Jenever

Masterclass Bobby’s Gin & Jenever

SCHIEDAM - Jenever- en ginliefhebbers kunnen deze zomer iedere vrijdag terecht bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam voor een masterclass Bobby’s Gin & Jenever. In de maanden juli en augustus zal distillateur Herman Jansen deelnemers een half uur lang bijpraten over Schiedamse dranken als Bobby’s Gin, Bobby’s Jenever en Notaris Jenever.

Na afloop kunnen deze alcoholische dranken natuurlijk nog geproefd worden. “Zo kunnen we bezoekers en liefhebbers van Schiedams trots van dichtbij kennis laten maken met het geheim van Herman Jansen”, vertelt directeur van het Nationaal Jenevermuseum Marjolein Beumer. Twee maanden lang komen op vrijdag de ‘leerlingen’ alles te weten over Bobby’s Gin, Bobby’s Jenever en Notaris Jenever: drie producten die bij familiebedrijf Herman Jansen worden gedistilleerd. De masterclass wordt gegeven in de fraaie Melcherszaal van het Jenevermuseum – waar speciaal voor deze gelegenheid vitrines vol producten van Herman Jansen te zien zullen zijn. 

Het Nationaal Jenevermuseum is gevestigd in de voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij van Locomotief Jenever. Vanwege de rijke jeneverhistorie is Schiedam geheel terecht benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘GinCity’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins en jenevers te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Deelname masterclass - inclusief museumbezoek - kost 9,25 euro. Bezitters van een Museumjaarkaart of Rotterdampas betalen 5 euro.  Reserveren kan via info@jenevermuseum.nl 

Links op de foto is Sebastiaan van Bokkel en rechts David Blom. Het zijn twee broers en zij zijn de grondleggers van Bobby's. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: