De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Met een omweg via België en Brexit

Mini: Hoogstraat naar Hoogstraat

Mini: Hoogstraat naar Hoogstraat

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Hoeveel Austin Morris Mini's uit begin jaren 90 zijn voorzien van een kunstzinnig Belgisch banier? Beschilderd in Schiedam door Manon Elmendorp, gelakt en gedroogd in Waregem? Vervolgens gereviseerd en afgebouwd in een land dat op het EK niet verder kwam dan veel kritiek en een afdroog potje tegen Wales? En tot slot eigendom van een meester patissier?

Eén!

We volgden al deze stappen nauwgezet. Maakten foto’s en noteerden wederwaardigheden. Zaterdag 9 juli bracht Belgische meester patissier Paul de Mini hoogstpersoonlijk vanuit België naar Vlaardingen. Weer zo’n unieke stap, waarin jenever, haring en Steenbrugge Bier elkaar weten te vinden. Bij URBIND=SIGN werd dit kleinood op wielen naar binnen gereden. Door de dubbele deur waar een enkele leek te volstaan.

De naam Mini geheel waarmakend staat deze mobiele Belgische vlag aan de Hoogstraat te Vlaardingen. Wie de moeite neemt binnen te wandelen bij nummer 72 aldaar, ziet aan het eind van alle retro/jaren 50 materialen voor in en rond het huis een trap. Wie daarvan afdaalt komt bij dit kunstwerk, dat voorlopig de zomer hier mag doorbrengen.

Tussendoor gaat de Mini mogelijk naar manifestaties. Het Zomerterras zou een mooie optie zijn. Of op de Maasboulevard. Of ... verzin maar!

 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker