De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogste museummolen ter wereld staat in Schiedam

Molen De Walvisch weer open

Molen De Walvisch weer open

SCHIEDAM - Op 22 februari wordt Museummolen De Walvisch, de hoogste museummolen ter wereld, officieel geopend. Vanaf 27 februari is de molen, na een restauratie aan de 800m2 buitenmuren, de plaatsing van verdiepingen en de aanleg van meters bekabeling, weer open voor publiek.

Schiedam heeft een rijke jenevergeschiedenis. In de Schiedamse reus kun je op een interactieve manier kennismaken met de werking van een korenmolen en de relatie die deze heeft met de rijke jenevergeschiedenis van Schiedam. De productie van jenever begint natuurlijk met het malen van graan. 

Op de ronde binnenmuren van de molen wordt een film geprojecteerd, waardoor je het gevoel krijgt midden in de film te staan. In deze film vertelt een vader zijn 8-jarige dochtertje over de geschiedenis van Schiedam waarin jenever de hoofdrol speelt. Op de molenzolder kun je via een interactieve maquette leren hoe de molen werkt en te weten komen wat de taak is van een molenaar. Dan is het nog maar één trap omhoog om op de maalzolder uit te komen. Hier heb je een mooi uitzicht op de stad en de andere korenmolens en kun je de molenaar aan het werk zien.

Op de begane grond is het horecagedeelte. Ook vind je hier de molenwinkel waar meer dan 100 ambachtelijke bakproducten verkrijgbaar zijn. De meelproducten zijn allemaal in Schiedam gemalen. Deze brood- en cakemixen kun je ter plekke laten mengen en verpakken.

2 commentaar(en) op artikel "Molen De Walvisch weer open"

Mijn vader was in de 60'er-jaren bedrijfsleider bij Meubelfabriek De Walvisch die was gevestigd in een oud pakhuis in de Walvisstraat. Ze maakten daar hoofdzakelijk luxe bankstellen.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Mmmmmmeh, pannenkoekenmeel van de schiedamse molens.

Door: aart lukaart Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: