De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

NOG collectie uitgebreid met twee werken

Museum koopt werken van Lahuis

Museum koopt werken van Lahuis

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Conservator Colin Huizing van Stedelijk Museum Schiedam heeft tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam 2018 twee werken aangekocht van Lennart Lahuis. Hiermee wordt de NOG collectie die het museum beheert uitgebreid.

door Louise Melchers

Voor zijn laatste werken gebruikt Lahuis (1986) een papierrestauratietechniek die door het Anna Amalia Library instituut in Weimar ontwikkeld werd om eeuwenoude verbrande boeken te restaureren. Hij onderzoekt op een visuele manier diverse vormen van erosie die een constante spanning oproepen tussen integratie en desintegratie bij het behoud van culturele geschiedenis. De aangekochte werken maken onderdeel uit van een serie naamloze straten uit Glasgow, waarvan de straatnamen door tijd en weer uitgewist zijn, zoals in werkelijkheid namen in de loop van de geschiedenis ook verloren gaan. Op beide kunstwerken is een deur te zien.

Lennart Lahuis volgde een opleiding aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Daarnaast verbleef hij drie maanden in kunstenaarsverblijfsplaats EKWC in Oisterwijk, een klei- en keramiekcentrum waar mensen kunnen innoveren, evolueren en de grenzen op kunnen zoeken met klei. Hij nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen en hij verwierf diverse prijzen met zijn werk. In de herfst van 2018 komt zijn eerste solo-tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden.

De NOG collectie bestaat uit ruim 500 kunstwerken van meer dan 100 verschillende kunstenaars. Het accent van de collectie ligt op tekeningen of werken op papier. De NOG collectie is eigendom van Stichting Beheer SNS REAAL.

Fotobijschrift: galeriehouder Jaring Dürst Britt, van galerie Dürst Britt & Mayhew toont het door het Stedelijk Museum Schiedam aangekochte werk.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: