De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nexus 3 keer achter elkaar gelijkspel

Nexus 3 keer achter elkaar gelijkspel

KORFBAL - Zaterdag heeft Nexus een spannende uitwedstrijd gespeeld tegen Haarlem. De wedstrijd is beëindigd met een score van 17-17. Dit was voor Nexus de 3e wedstrijd op rij die eindigde in een gelijkspel. Een keer kennismaken met de sport: kom dan de volgende thuiswedstrijd kijken op 26 mei of - als je tussen 5 en 18 jaar bent -  kom op 24 mei meetrainen in een open training.

Op 12 mei stond de wedstrijd tegen Haarlem op het programma. De Schiedammers speelden de eerste ontmoeting gelijk (14-14). Ondanks dat er voor Nexus niks meer op het spel stond, was het team van plan om met twee punten naar Schiedam terug te gaan.

In een wat andere opstelling startte de wedstrijd op een groot veld. De eerste twintig minuten van de eerste helft stonden vooral in het teken van strafworpen. Een stand van 3-5 stond op het scorebord, waarvan Haarlem 1 velddoelpunt had gemaakt. Beide ploegen hadden moeite met scoren, waarop Noah Poppelier gelukkig tien minuten voor tijd reageerde met een afstandsschot. Haarlem kreeg een strafworp mee en scoorde een korte kans in de laatste 5 minuten, waardoor ploegen vlak voor de rust weer gelijk stonden. Juliette van Schie scoorde nog een afstandsschot en Noah Poppelier benutte een vrije bal. Helaas liet Nexus in de laatste minuut wat ongecontroleerd spel zien, waardoor het gat van twee doelpunten een paar seconden voor de rust eindigde in een stand van 7-8.

In de rust wist Nexus dat er iets moest veranderen om hier nog punten te pakken, aangezien het vertoonde spel niet goed was. De afronding moest stukken beter. Haarlem kwam gedreven de kleedkamer uit en draaide de stand in zeven minuten om naar een voorsprong van 10-8. Nexus leek wakker geschud te worden en binnen twee aanvallen zorgde Suthes Balasooriyan voor een gelijke stand. Sander Borgman die vandaag in de basis speelde, maakte een belangrijk afstandsschot. De Haarlemmers waren niet meer van plan om Nexus een voorsprong te geven en reageerden elke keer direct met een tegendoelpunt. De tweede helft liep gelijk op. Regina van der Heide en Sander van der Heide werden in de slotfase ingebracht. Nexus was elke keer de eerste ploeg die scoorde en even op voorsprong kwam, tot de laatste anderhalve minuut. Haarlem wist in de slotfase nog een doelpunt te scoren, het scorebord toonde een tussenstand van 17-16. Het publiek van Haarlem was al aan het aftellen en de ploeg had het gevoel gewonnen te hebben. Suthes Balasooriyan werd van de verdediging naar de aanval gewisseld en wist in de laatste seconde een afstandsschot te scoren. Zo eindigde Nexus ondanks het mindere spel toch op een gelijke stand van 17-17. Nexus heeft de laatste drie wedstrijden gelijk gespeeld.

Komende week is er geen wedstrijd in verband met het Pinksteren. De volgende wedstrijd is thuis tegen Juliana op 26 mei. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd onder leiding van coach Erik Speijer. Zaterdag 2 juni is de laatste (uit)wedstrijd van dit seizoen. 
 

SCOREVERLOOP 

0 - 1 strafworp Noah Poppelier  
1 - 1 strafworp Haarlem 
1 - 2 strafworp Wilfred Koppe  
2 - 2 afstandschot Haarlem 
2 - 3 strafworp Noah Poppelier  
2 - 4 strafworp Noah Poppelier  
2 - 5 strafworp Wilfred Koppe  
3 - 5 strafworp Haarlem 
3 - 6 afstandschot Noah Poppelier  
4 - 6 afstandschot Haarlem 
5 - 6 kort schot Haarlem 
6 - 6 strafworp Haarlem 
6 - 7 afstandschot Juliette van Schie  
6 - 8 vrije bal Noah Poppelier  
7 - 8 vrije bal Haarlem 
 

RUST

8 - 8 vrije bal Haarlem 
9 - 8 kort schot Haarlem 
10 - 8 afstandschot Haarlem 
10 - 9 vrije bal Suthes Balasooriyan  
10 - 10 afstandschot Suthes Balasooriyan  
10 - 11 afstandschot Sander Borgman  
11 - 11 afstandschot Haarlem 
11 - 12 afstandschot Suthes Balasooriyan  
12 - 12 vrije bal Haarlem 
12 - 13 afstandschot Sander Borgman  
13 - 13 afstandschot Haarlem 
13 - 14 kort schot Suthes Balasooriyan  
13 - 15 strafworp Wilfred Koppe  
14 - 15 doorloop Haarlem 
15 - 15 afstandschot Haarlem 
15 - 16 afstandschot Suthes Balasooriyan  
16 - 16 afstandschot Haarlem 
17 - 16 afstandschot Haarlem 
17 - 17 afstandschot Suthes Balasooriyan


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: