De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nexus wijst Paal Centraal weer terug

Nexus wijst Paal Centraal weer terug

KORFBAL - Nexus moest zaterdag voor de vierde maal dit seizoen aantreden tegen de Delftse studenten van Paal Centraal. Maar eerst moest Nexus 1 de avond hieraan vooraf nog de resterende 8 minuten en 53 seconden van het gestaakte duel bij Conventus uitspelen. Dat deed Nexus vrijdagavond met verve, de Schiedammers bouwden de 15-24 voorsprong verder uit tot een 16-29 overwinning. Een goede generale voor de semiderby in Delft, die eveneens winnend werd afgesloten: 16-20.

Paal Centraal had wat recht te zetten tegen Nexus, de drie eerdere ontmoetingen dit seizoen verloren ze allemaal, terwijl de studenten zelf vonden dat ze driemaal de betere ploeg waren geweest. Ze begonnen ook scherper aan de wedstrijd dan Nexus en pakten na 10 minuten een 4-2 voorsprong. Mede dankzij twee mooie doorloopacties van zowel Noah Poppelier als Juliëtte van Schie kwam Nexus echter terug in de wedstrijd en pakte de ploeg een 4-5 voorsprong. Nexus had een goed verzorgde rebound waardoor het lang kon aanvallen en Paal Centraal onder druk zette. Juliëtte van Schie benutte de verkregen kansen met twee zuivere afstandsschoten en Nexus kwam daarmee op 6-9. Na de 7-9 van Paal Centraal ging Nexus geduldig verder en breidde de voorsprong verder uit tot een 7-13 ruststand.

De tweede helft wist Paal Centraal als eerste de korf weer te vinden, maar via Kim Majoor, Suthes Balasooriyan en Juliëtte van Schie werd de marge vergroot tot 8-16. Dit was reden voor Paal Centraal om in te grijpen en te wisselen. Er werd extra lengte ingebracht om het reboundvoordeel van Nexus te doorbreken. Dat leek effect te hebben, de aanvallen van Paal Centraal gingen over van één-schots-aanvallen naar meer gestructureerde lange aanvallen. Nexus kwam onder druk te staan en verloor de grip op de wedstrijd. Binnen een kwartier kwamen de studenten geheel terug in de wedstrijd en met nog 10 minuten op de klok stond het opeens 15-16 en was de spanning volledig terug. Nexus werd echter op tijd wakker en het waren de Schiedamse dames die van afstand de ballen erin prikten: 15-20. Het slotakkoord was voor Paal Centraal dat de eindstand vanaf de strafworpstip op 16-20 bracht.

Opnieuw was Nexus de Delftse studenten de baas en dat betekent met 4 uit 4 een mooie clean sweep voor de Schiedammers. Nexus staat met nog 5 wedstrijden te gaan op de derde plek. Volgende week zaterdag 21 april om 15.30 uur komt hekkensluiter OKV op bezoek in Sportpark Thurlede en moet Nexus de vierde overwinning op rij gaan pakken. Support wordt op prijs gesteld; toegang is gratis. 

 

SCOREVERLOOP 


1 - 0 afstandschot Paal Centraal 
1 - 1 afstandschot Noah Poppelier  
2 - 1 afstandschot Paal Centraal 
2 - 2 strafworp Wilfred Koppe  
3 - 2 afstandschot Paal Centraal 
4 - 2 afstandschot Paal Centraal 
4 - 3 afstandschot Merle van Dijk  
4 - 4 doorloop Juliette van Schie  
4 - 5 doorloop Noah Poppelier  
5 - 5 afstandschot Paal Centraal 
5 - 6 strafworp Wilfred Koppe  
5 - 7 kort schot Juliette van Schie  
5 - 8 afstandschot Lisa Stouten  
6 - 8 kort schot Paal Centraal 
6 - 9 afstandschot Juliette van Schie  
7 - 9 afstandschot Paal Centraal 
7 - 10 strafworp Noah Poppelier  
7 - 11 strafworp Noah Poppelier  
7 - 12 afstandschot Juliette van Schie  
7 - 13 kort schot Suthes Balasooriyan  
 

RUST

8 - 13 afstandschot Paal Centraal 
8 - 14 afstandschot Kim Majoor  
8 - 15 afstandschot Suthes Balasooriyan  
8 - 16 afstandschot Juliette van Schie  
9 - 16 afstandschot Paal Centraal 
10 - 16 afstandschot Paal Centraal 
11 - 16 vrije bal Paal Centraal 
12 - 16 strafworp Paal Centraal 
13 - 16 afstandschot Paal Centraal 
14 - 16 afstandschot Paal Centraal 
15 - 16 strafworp Paal Centraal 
15 - 17 afstandschot Juliette van Schie  
15 - 18 afstandschot Lisa Stouten  
15 - 19 afstandschot Kim Majoor  
15 - 20 afstandschot Juliette van Schie  
16 - 20 strafworp Paal Centraal

 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over korfbal in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: