De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe eigenaar restaurant Parckhoeve

Nieuwe eigenaar restaurant Parckhoeve

SCHIEDAM -  Restaurant Parckhoeve Schiedam in het Prinses Beatrixpark heeft recentelijk een nieuwe exploitant gekregen, het Scheveningse echtpaar Krijn (58) en Debbie Pronk (57). Zij hebben ruime horeca-ervaring en hebben grote plannen voor dit zo schitterend centraal in het park aan het water gelegen restaurant.

door Jan Schrijver

Een kleine twee decennia heeft het echtpaar een café restaurant in Ooltgensplaat, een dorp met nog geen 3000 inwoners op het eiland Goeree-Overflakkee, gedreven. Daar moest men het vooral van de plaatselijke bevolking hebben als ook van de bezitters van huisjes op de verschillende recreatieparken in de omgeving. De eilanders vormen een trouw maar kritisch publiek, dat de geboren Scheveningers in de jaren aan zich wisten te binden. Dat zal een goede leerschool geweest zijn om ook in Schiedam te slagen, hetgeen een aantal eerdere uitbaters van de Parckhoeve helaas niet gedurende langjarige periodes is gelukt. Dat is zonde van de mooie plek, met terras aan het water, en van het markante rietgedekte gebouw naast de speeltuin en tegenover de kinderboerderij. Dat zijn toch voldoende trekpleisters om goede horeca mogelijk te maken, zou je kunnen veronderstellen. 

Krijn Pronk heeft er alle vertrouwen in dat hij en zijn vrouw er een succes van gaan maken. "We hebben een deel van de keukenapparatuur inmiddels gemoderniseerd. We gaan voor kwaliteit, bijvoorbeeld goed gevulde merk-kroketten en patat, niet van geperst aardappelmeel maar gesneden uit aardappels, en voor het frituren gebruiken we plantaardige olie", zegt Krijn Pronk. Het interieur zal worden aangepakt. De stoelen binnen zijn reeds vervangen door nieuwe, beter zittende zetels. De bestaande serre zal over enige tijd opnieuw worden opgebouwd; nu is het bij zonnig weer te snel te warm in de serre. Het echtpaar Pronk denkt eraan om een deel van het terras een flexibele overkapping te geven, die bij zomers weer open kan, maar bij minder gunstige weersomstandigheden dicht, zodat het restaurant meer ruimte krijgt om ook grotere partijen te kunnen ontvangen.

Een bezwaar vonden wij bij bezoeken aan het restaurant in voorbije jaren, dat je eenmaal thuis een keukenlucht in je kleren als onaangenaam souvenir meedroeg. Krijn Pronk zegt dat dit probleem inmiddels is opgelost, onder meer door een grondige reiniging van de afvoerkanalen in de keuken en door eerder genoemde modernisering van de apparatuur. Voor de verbeteringen van in- en exterieur helpt het dat Krijn Pronk zelf handig is; hij was ooit aannemer en is nu nog docent technische vakken aan een vmbo. Het echtpaar onderzoekt momenteel of het mogelijk is om het pendelbusje weer in gebruik te nemen. 

Bij goed weer en te verwachten drukte willen de uitbaters van Parckhoeve buiten voor het restaurant verse hamburgers met uien gaan bakken. Door het jaar heen wil het echtpaar ook met themadagen en -avonden publiek gaan trekken. Een thema zal zijn het houden van speciale avonden waarop vrijgezellen die een partner zoeken elkaar onder het genot van een hapje en een drankje kunnen leren kennen. 

Het restaurant is dagelijks open vanaf 11.00 uur. "We hebben geen vaste sluitingstijd. Zolang er gasten zijn, blijven wij open. Zo zijn wij dat gewend", zegt Debbie Pronk. "We willen ook dat de gasten bij ons een 'familiegevoel' ervaren. Daaraan zal bijdragen dat we op de bovenverdieping van Parckhoeve gaan wonen", zo vult Krijn aan. 

Voor het echtpaar Krijn helpt het mee dat kort na de start in Parckhoeve de rondreizende Dino-tentoonstelling Jurassic Kingdom voor bijna een maand in het Prinses Beatrixpark is neergestreken. Publicitair krijgt Parckhoeve naar verwachting een zetje in de rug, doordat SBS6 binnenkort een televisiereportage over Schiedam komt maken en daarbij ook het park zal aandoen. 

11 commentaar(en) op artikel "Nieuwe eigenaar restaurant Parckhoeve"

Hopen dat dit een succes gaat worden. Het is een mooie locatie. Ook hoop ik dat de prijzen betaalbaar zijn en dat er goeie bediening in dienst wordt genomen. Bij de vorige eigenaren lukte het allemaal niet zo, soms zat je een half uur op je cappuccino te wachten terwijl het niet druk was. Veel mensen met hun kinderen in de speeltuin zijn en mensen die een fietstocht aan het maken zijn schieten op deze locatie naar binnen voor een hapje of drankje. Wens de nieuwe eigenaren dan ook veel succes.

Door: Ann Op:

Het is een prachtige plek, ik wens U veel succes.

💐💐💐💐

Door: C.Galvagno Op:

Ik wens jullie heel veel succes.

Door: Joke Op:

Een mooie plek, vele herinneringen. Mijn ouders hebben voor hun huwelijk de middagreceptie hier gehouden in '89.

Door: Wendy Op:

Heel veel succes en hoop dat jullie ook lekkere ijsjes en zo gaan verkopen tegen redelijke prijzen.

We komen zeker binnenkort effe buurten

Door: Bianca Op:

Heel veel succes!

Door: Kasteel van Zuydt Op:

Heel veel sukses in het zo fijne Beatrixpark!

Door: Jaline Op:

Heel veel succes en geluk op jullie nieuwe plek!!!

Door: Anje de Hoog Op:

Heel veel succes

Door: Ed en joke verhagen Op:

Veel succes, Ik kom zeker een bakje doen . Ik heb mijn bruiloft in deze locatie gevierd en het was TOP.

Door: Morag van der Meer Op:

Ik hoop van harte dat het gaat lukken. Maar ik heb zelf ondervonden...veel te weinig personeel, en erg onervaren. Opschrijven op een papiertje is uit de tijd. Zag vele mensen weg lopen, omdat ze zó lang moesten wachten. Dus toi toi toi!!!!

Door: Karin Visser Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: