De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ombouw kantoor Kethel naar wonen

Ombouw kantoor Kethel naar wonen

SCHIEDAM - Neva Vastgoed B.V. uit Rotterdam heeft het kantoorverzamelgebouw aan de Kerklaan 29 - 29 gekocht. Het vastgoedbedrijf wil in het pand zowel praktijkruimte als levensloop bestendige appartementen gaan vestigen. Wonen is daar volgens het bestemmingsplan niet toegestaan. 

Dit kantoorverzamelgebouw ligt naast het verzamelgebouw waar onder meer de diverse huisartsenpraktijken (Huisartsengroep Kethel) en apotheek (De Slimme Watering) gevestigd zijn. Tussen beide verzamelgebouwen ligt al jaren een braakliggend stuk grond. Het pand aan de Kerklaan 27 en 29 staat al enige tijd leeg. De ingang voor de gebruikers van de kantoorpanden lag overigens aan de parallel aan de Kerklaan gelegen Olivier van Noortstraat. Daarin parkeren nu 's avond en in het weekend veel vrachtwagens. Als het pand een woonfunctie krijgt, zal de inrichting van de straat voor wat betreft parkeren gewijzigd dienen te worden.

"Neva Vastgoed heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De gemeente Schiedam heeft deze aanvraag in behandeling genomen. Het voornemen is om het kantoorpand deels naar praktijkruimte en deels naar levensloopbestendige appartementen te transformeren", zo meldt de gemeente. De initiatiefnemer heeft nog geen formele aanvraag ingediend. Het plan is in strijd met het bestemmingsplan. De reden is dat wonen niet is toegestaan en dat er balkons geplaatst worden buiten het bouwvlak. Projectleider bij de gemeente is Pascal Sansen en projectassistente Silvia Tax.

Afgelopen donderdag is voor de bewoners en de ondernemers van het bedrijvengebied Kethelvaart en de bewoners van de Kerklaan een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze informatiebijeenkomst heeft architect Ingrid Douwes van Buro ID architecten het voorlopig ontwerp aan de buurt gepresenteerd. Er waren ongeveer 40 aanwezigen. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je goed op de hoogte van het stadsnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

 

2 commentaar(en) op artikel "Ombouw kantoor Kethel naar wonen"

Ik zou graag een huis van jullie huren woon na mijn scheiding antikraak en twee jaar bij mijn zus ingewoond! Heb een goede baan met een vast inkomen

Door: Astrid Knikman Op:

Ik zou ook graag een woning willen huren. Aangezien ik 2 jaar bij me ouders inwoon met me zoontje van 6 en je via de woonbouw geen urgentie krijgt omdat je ingeschreven staat en ze je doorverwijzen naar een crisisopvang ( wat 6 maanden kan duren ) en dat traject doorloopt voor je in aanmerking kan komen voor urgentie en dat allemaal wel zonder je kind want anders krijg je ook nog kinderbescherming!

Door: N.Rokers Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: