De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ook 10 man te goed voor Excelsior'20

Ook 10 man te goed voor Excelsior'20

VOETBAL - Titelkandidaat ONA leverde een indrukwekkende prestatie door op bezoek bij Excelsior'20 met een 3-6 zege de bus in te stappen. De klinkende overwinning is nog knapper omdat de gasten de hele tweede helft met 10 man opereerden. Of misschien mag geconcludeerd worden dat de Schiedammers opnieuw matig voor de dag kwamen. In de onderste regionen staan de ploegen dicht op elkaar, maar er mag opnieuw gevreesd worden voor een moeizaam vervolg van de competitie in de 2e klasse D.

door Ton de Leede (foto's Ton Brökling)

Bij de rust was de stand 2-2, maar had de ploeg van Gokhan Cayir gewoon met 3-2 voor moeten staan én ONA met een man minder. De rode kaart voor hands was onbetwistbaar, maar de zwakke strafschop van Leon Roozen een aanfluiting.

Na de 0-1 bracht Chris Delgado de 1-1 aan. De 1-2 van het goed combinerende ONA werd gelijk getrokken door Cas Smulders (2-2). De vleugelaanvaller was één van de schaarse lichtpuntjes op Thurlede. Zijn gedurfde acties beloven weer mooie dingen in de toekomst. De miskleun van de Excelsior'20-spits Leon galmde toch flink door in de rust en de tweede helft.

Ondanks een man minder speelden de mannen uit Gouda voor de overwinning. De thuisclub deed daar niet voor onder maar hadden in hun keeper, Aykut Nargün, niet bepaald een zekere factor. Bij een stand van 2-4 hielp de Goudse keeper Excelsior'20 aan de 3-4, waarna Ona de ruimte kreeg om naar 3-6 uit te lopen. 

,,Het was niet best,'' bekende Gökhan Cayir, ,,nou het was eigenlijk een schande. Als je zoveel goals weggeeft, pak je nooit punten. Al moet ik zeggen dat als we met 3-2 en tegen 10 man de rust waren ingegaan, dan had ik het nog wel willen zien. Ons wachten nu 3 uitwedstrijden, dus we moeten aan de bak.''
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: