De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Paddenpoel achter de Watertuin

Paddenpoel achter de Watertuin

SCHIEDAM - In het Volkspark in Schiedam, ter hoogte van Julianalaan 12 - 14, achter restaurant de Watertuin, gaat Irado binnenkort een paddenpoel aanleggen. 

Het gaat om een stukje van het park dat veelal onder water staat. Er is door de gemeente geld beschikbaar gesteld voor een kwaliteitsverbetering van dit veld. "We gaan een ondiepe poel maken, een goede leefomgeving voor padden en salamanders. De mogelijkheid bestaat dat vogels viseitjes uit ander water overbrengen, zodat er wellicht vissen in de poel komen. In het midden maken we een iets dieper gedeelte voor kikkers. In dat diepere gedeelte willen we waterlelies, die zijn niet alleen mooi, maar bieden voor de kikkers een ideale mogelijkheid zich te verstoppen. Rond de poel zullen we planten aanbrengen die voor een natuurlijke afrastering van de poel zorgen", zegt Hans Heijligers, Afdelingsmanager Groen en Reiniging van Irado.

Hans Heijligers vervolgt: "We sluiten de poel aan op de begreppeling, voor de doorstroming. Anders zouden zich teveel muggenlarven rond de poel ophopen. We planten wat ruwe grassen. We leggen er wat oude boomstammen neer, goed voor kevers en andere insecten. We zullen een bloemmengsel inzaaien, wellicht een zogenaamd bijenmixmengsel. Het geheel mag niet te gecultiveerd gaan lijken, we laten ook een deel aan de natuur over."

Aanstaande dinsdag wil Irado met het grondwerk starten. Dat moet in december klaar zijn. In januari 2019 kan Irado dan verder met de aankleding van het gebied. IJs en weder dienende kan het project in de eerste maand van het volgende jaar klaar zijn. 

Afbeelding: werkschetsen uit het plan voor de paddenpoel

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker