De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Jaco van Beest gaat zijn 22ste jaar in als eigenaar

Restaurant ’t Oude Raedthuys te koop

Restaurant ’t Oude Raedthuys te koop

SCHIEDAM - Restaurant ’t Oude Raedthuys aan de Schiedamseweg 26 in Schiedam Kethel staat te koop. Het restaurant is gevestigd in het in 1890 als raadhuis gebouwde pand, op de kop van het winkelcentrum Spaland. Het restaurant is gewoon open, zes dagen per week.

door Jan Schrijver (foto door Louise Melchers)

Op de begane grond bevindt zich de eetzaal voor 42 personen. Op de eerste verdieping is een afzonderlijke ruimte, die geschikt is voor gezelschappen tot 30 personen.

In een advertentie op horecasite.nl is te lezen dat de vraagprijs voor inventaris en goodwill 125.000 euro bedraagt en dat het pand te huur of te koop is. De huurprijs bedraagt volgens een prospectus van Horeca Marktplein 3300 euro per maand. De huidige exploitant, Jaco van Beest, is ook eigenaar van het vastgoed.

Jaco van Beest: "Het is nu al 21 jaar dat ik - en ik moet zeggen met groot genoegen - eigenaar ben van ’t Oude Raedthuys. We hebben in die jaren een goede naam en een grote vaste klantenkring opgebouwd. Ik ben 57 jaar en ik heb nu ruimschoots de gelegenheid om - zonder dat ik haast heb - te kijken of ik een geschikte opvolger kan vinden. Het restaurant loopt prima en ik zit in de situatie dat ik kan zeggen 'het mag worden verkocht' maar het is geenszins een 'moeten'. Zo lang ik geen geschikte opvolger vind, ga ik met even veel plezier en met het leveren van dezelfde service als die de mensen van ons gewend zijn verder met het restaurant. Aanstaande zaterdag de vijftiende december ga ik het 22ste jaar in met het restaurant, dat is toch al wel een hele mooie tijd he!"

Op de website zien we geen 'kerstmenu' aangeboden. "Daarvoor maken we nooit reclame. In oktober van het jaar zit dat doorgaans al vol, nu voor kerst 2018 zit het dus ook al vol. 70% van degenen die het kerstdiner hebben gereserveerd, behoort tot de vaste klanten", zo licht Jaco van Beest toe. 
 ​
Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf jij goed op de hoogte van het horecanieuws uit Schiedam. Alvast dank.
 

3 commentaar(en) op artikel "Restaurant ’t Oude Raedthuys te koop"

Komen binnenkort weer gezellig bij je eten

Door: Matty Gordijn Op:

Op 11/05/2019 met 25 man daar gegeten. Het was grandioos , heerlijk eten en een hele goede bediening. Iedereen vondt het zeer geslaagd. Geen enkele negatieve reactie gehad alleen maar positief.

Nogmaals bedankt voor de fijne avond en het heerlijke eten.

Fam: J de Winter

Door: J de Winter Op:

wij hebben er slechts 1x gegeten

en het was fantasties.daarnaast

ben ik smoorverliefd op het gebouw

zelf.zeer goede staat van onder-

houd.

Door: peter van dam Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker