De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Valse noot van muziekredactie de Volkskrant

Schiedam op 3 in kamermuziek top 11

Schiedam op 3 in kamermuziek top 11

SCHIEDAM - Schiedam staat in de door de Volkskrant gepubliceerde top elf van plaatsen in ons land waar je moet zijn voor de beste kamermuziekseries. Schiedam staat zelfs hoog in die top elf, namelijk op de derde plaats. De muziekredactie van de Volkskrant noemt Schiedam een 'geheimtip' met echter "niet het allerbeste imago'' door Denk en PVV. Een valse noot van de muziekredactie. 

door Jan Schrijver

Alleen 'Kasteelconcerten in Gelderland & Overijssel' (op plek 1) en 'Concerten bij Kaarslicht Vlieland' (op plek 2) scoren hoger. Op de derde positie staat Schiedam met 'Westvest90 & 't Huis te Poort'. 

De rangschikking is gebaseerd op het oordeel van de musici die kamermuziekconcerten verzorgen. Dertig musici werden om hun top drie gevraagd. Daaruit werd de top elf samengesteld.

De muziekredacteur Merlijn Kerkhof van de Volkskrant begeeft zich in zijn artikel wel op politiek glad ijs. Hij schrijft over Schiedam: "In de 19de eeuw was Schiedam de jeneverstad met open riolen waar zelfs de ratten stierven. Hoewel ‘Zwart Nazareth’ nog steeds niet het allerbeste imago heeft (trefwoorden: Vogelaarwijken, Denk en PVV), is het historische centrum met ’s lands hoogste korenmolens een ware geheimtip. En ook voor klassieke muziek kun je er uitstekend terecht."

Hij schrijft wel lekker weg die Merlijn, dat wel. Maar het is wel vreemd om aan genoemde drie trefwoorden te koppelen dat Schiedam een slecht imago heeft. Los van elke politieke voorkeur, kun je een multiculturele partij en of een uiterst rechtse partij toch niet het slechte imago van een stad verwijten. Dat is niet eens kort door de bocht, maar dat is complete onzin. Het imago van een stad is het geleidelijk aan door de jaren heen opgebouwde resultaat van wat mensen van een stad denken. Een veelheid aan factoren werkt hierop in. Bovendien, een partij als Denk komt net kijken in Schiedam. En de PVV heeft niet eens meegedaan aan de verkiezingen in Schiedam. Over het niet juist zijn van feiten gesproken: de windmolens zijn niet de hoogste van het land maar de hoogste van de wereld. 

Lees hier het complete artikel in de Volkskrant. 

Foto: Een bijzonder optreden vorig jaar in 't Huis te Poort: schrijfster / dichtster Judith Herzberg (83) las voor uit eigen werk. Zij werd daarbij geflankeerd door celliste Nina Hitz (44)We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer volgt.  Of volg ons via Twitter.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: