De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tijdens hemelvaartskamp

Scouts Tono op hoogteparcours

Scouts Tono op hoogteparcours

SCHIEDAM - Moe, maar heel tevreden keerden de welpen en scouts van de Scouting Tono-groep terug van hun hemelvaartskamp. In het thema ‘Western’ leefden de meisjes en jongens zich uit met verschillende scouting-activiteiten.

Het kamp was niet zo heel ver weg: in Spijkenisse. Toch was het voor de welpen en scouts een hele andere wereld, een week weg van huis en van hun eigen ouders. De Scouts, meisjes en jongens van 11 tot 14 jaar, waren een week lang de indianen, terwijl de jongere welpen speelden dat ze cowboys waren.

“Niet alleen is het heel goed en leerzaam dat je een weekje van huis bent, en met allemaal andere kinderen leeft, je leert ook nog heel wat op zo’n kamp”, zo vertelt Nathalie Doek, een van de leidsters. “De scouts bijvoorbeeld, hielden een wedstrijdje hoe snel je een houtvuur aan kunt krijgen en ze hebben ook zelf gekookt. Daarbij leer je onder meer samenwerken en doorzetten. De welpen leren dat bij de tocht die ze over de prairie liepen”.

De 7-jarige Eva vond in ieder geval het zwemmen in de zwemplas het mooiste van de week, hoewel het hoogteparcours waar ze met professionele instructeurs overheen gingen ook hoog scoorde. De 10-jarige Connor vond het hoogteparcours ook fantastisch. “Ik ben er wel 6 keer overheen geweest”, zo vertelt hij trots. Wel laat hij nog even weten ook van het dierengeluidenspel te hebben genoten.

Aanstaande zaterdag houden de leden van de Scouting Tono-groep weer wekelijks opkomsten in hun gebouw aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam. “Wie ook avonturen wil beleven is elke zaterdag welkom. En anders hebben we op 9 juni nog een vriendjes en vriendinnendag, voor iedereen die bij ons nieuwe vriend(inn)en wil maken”, zo voegt Nathalie nog toe. 
 

Foto door Richard Spruit

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: