De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Boer en Groenewegen moeten het veld ruimen

Stadsomroep 'ontslaat' vrijwilligers

Stadsomroep 'ontslaat' vrijwilligers

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer en Henk Groenewegen, presentatoren van Wenneker Live, het populaire zaterdagochtend televisieprogramma van de Stadsomroep Schiedam, zijn per direct op non actief gezet door het nieuwe bestuur van de Stadsomroep respectievelijk is per direct gestopt.

Wenneker Live werd afgelopen week voor de afwisseling gepresenteerd door de in loondienst zijnde Patrick de Boer en de eveneens bezoldigde hoofdredacteur Ted Konings, in plaats van de gebruikelijke vrijwilligers De Boer en Groenewegen. Ted Konings heeft zijn functie per einde april overigens neergelegd.

"Ik kreeg een schrijven van iemand die meldde dat hij het jammer vond dat Henk en ik het niet hadden gepresenteerd. Dat heb ik op mijn Facebook-pagina geplaatst, maar er al snel weer vanaf gehaald", zegt Jan Willem de Boer (62). "Ik werd van de week ontboden op het kantoor van KomKids bij het nieuwe bestuurslid Yde Dragstra. Dat werd een gesprek van 3 minuten, waarmee ik te horen kreeg dat ik genoemd bericht niet op mijn Facebookpagina had moeten plaatsen, met daaraan verbonden dat ik niet meer gewenst wordt door de Stadsomroep, dus niet meer als presentator van Wenneker Live en ook niet meer voor het maken van reportages voor de Stadsomroep. Ik kreeg ook nog mee dat ik een maand lang niet op plaatsen mag verschijnen waar mogelijk een reportage gemaakt zou kunnen worden door de Stadsomroep. Nou ja..." De Boer vervolgt: "Dat bericht op Facebook was een stok om te slaan.. dat ontslaan waren ze toch al van plan... Je zou het zo kunnen zien: PopUpTv komt zo in een gespreid bedje, in een mooi verbouwd pand en met de nodige subsidie die er ligt."

Henk Groenewegen (69): "Dat ze willen verjongen is me bekend, maar dat kun je ook op een elegante manier doen. Ik ben ook op gesprek geweest bij het bestuur. Mij werd te verstaan gegeven dat ik me kritisch had uitgelaten de laatste tijd over de ontwikkelingen en mij werd gezegd 'wat zou je ervan vinden dat je gaat stoppen'. Daarbij werd me een afscheidsreceptie in het vooruitzicht gesteld. Ik kreeg 14 dagen de tijd erover na te denken. Die heb ik niet nodig gehad. Wat er nu met mijn maat Jan Willem is gebeurd, trek ik me ook aan. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en het bestuur medegedeeld dat ik per direct gestopt ben. En dat na 30 jaar radio- en 15 jaar tv-maken als vrijwilliger." Een teleurgestelde Henk Groenewegen: "Ik ga toch niet op een receptie staan, tussen de mensen die me weg willen hebben. Ik ben niet schijnheilig. Wat het ergste is: voor de kijkers ligt Wenneker Live nu stil, wellicht tot september. En nu de beslissingen in de sport vallen, is er in het weekend geen sportuitzending. Patrick de Boer is weliswaar in loondienst, maar zijn sportbijdragen in het weekend deed hij als vrijwilliger, maar dat doet hij nu dus even niet, en ik begrijp dat. Het is wel triest zo'n exit voor ons als vrijwilligers, na wat we in al die jaren voor elkaar hebben gekregen. Zuur is het."

Stadsomroep Schiedam en PopUpTV hebben onlangs besloten om samen te gaan. Het proces van samengaan wordt gecoördineerd vanuit de Stadsomroep door een nieuw bestuur, dat op 2 april is aangetreden. Phons Ockerse vervult hierin de rol van voorzitter. Hij wordt ondersteund door John van Oudenaarde, Sander Versluys en Yde Dragstra. Ockerse en Dragstra vormden samen al het bestuur van PopUpTv en blijven tot 1 december ook actief in deze rol.  

Het bestuur van Stadsomroep Schiedam is om eem reactie gevraagd.

 

Op de foto op de tweede rij in het midden Jan Willem de Boer, tweede van rechts Henk Groenewegen (ongeveer 2 jaar geleden tijdens de behandeling in de gemeenteraad van de keuze voor de Stadsomroep of PopUpTV als zendgemachtigde; het college van B&W koos voor PopUpTV, maar werd overruled door de gemeenteraad)

13 commentaar(en) op artikel "Stadsomroep 'ontslaat' vrijwilligers"

Wat een gemis voor Schiedam! Jan Willem je bent welkom in Kethel hoor morgen kom je lekker broodje hamburger eten naast de waterpomp van Verspeek! Ga je toch gezellig vloggen 😉

Door: Snoeij Op:

Jan Willem en Henk mijn vader zei altijd niets zo ondankbaar als vrijwilligerswerk en wat had hij gelijk.

Door: Ria post Op:

stelletje onbeschoftelingen

Jan Willem en Henk jullie zijn kanjers heel erg om zo behandeld te worden.

Door: van der hooft Op:

Jan-Willem en Henk We gaan jullie missen.

Jullie hadden heel wat beter verdient dan hoe er nu met jullie omgegaan wordt.

Bestuur van POP UP TV dit zijn 2 geweldige medewerkers die nu op straat worden gezet, ga jullie diep schamen weet wel dat ik niet naar jullie meer luister of kijk.

Door: Bianca Op:

Jammer van deze beslissing, mannen van het eerste uur moet je koesteren. Hebben de sport verslaggeving groot gemaakt.

Door: Carl Stoltenhoff Op:

Zijn niet goed bij de kanis daar bij de stadsomroep 2 kanjers van vrijwilligers met zoveel ervaring en inzet op non actief te stellen Dit gaat luisteraars en sponsors kosten

Door: Frans Bogaars Op:

#...nieuwbestuur

Door: Degorzenees Op:

Ik beoordeel het als luisteraar. Je kan van de heren vinden wat je er van vind, ze leveren misschien geen A-kwaliteit uitzending, maar ze hadden wel een trouw luister "publiek". Ook ik luisterde met regelmaat naar de heren. DIt is, naar mijn mening, niet goed opgelost door het directeurtje van de Stadsomroep. Overigens draag ik,als Schiedammer ook PopupTv een warm hard toe, dit staat er dus los van.

Door: Wim Schuurmans Op:

Een ongelooflijk dom besluit. JW was, samen met Henk, een ware ambassadeur voor Schiedam. Hem dit aandoen is vervelend. Maar voor de kijkers is het nog veel erger.

Door: Kees Jonker Op:

Hebben de Burgemeester en aanhangers toch hun zin,dit hadden ze al eerder gewild wat voor iedereen allang duidelijk was, het is toch mensonwaardig om zoiets te laten gebeuren. Dit kan alleen in Schiedam. Bahh.!

Door: Ton Brökling Op:

Mag ik mijn subsidiegeld aandeel terug

Door: Ton van Hagen Op:

Het is dan toch gelukt om jan willem de Boer, iemand die al meer dan 30 jaar als vrijwilliger als een begrip geldt in de media in Schiedam op een zijspoor te zetten. Dmv een fusie tussen radio Schiedam en pop op tv. Tegen de wil van de gemeenteraad die burgemeester en wethouders terug floot, is het Fons Ockerse en aanhang na 2 jaar toch gelukt Jan Willem en goed old Henk Groenewegen te ontslaan. Mensen die zo lang als vrijwilligers zich hebben ingespannen. Het is een schande!,!!

Door: R.Schaeffer Op:

In en in triest.

Dit lijkt een overname in plaats van een samenwerking..

Als je een beetje verstand hebt dan maak je gebruik van deze heren die bij mij zeer sympathiek over kwamen.leg eens duidelijk uit waarom VRIJWILLIGERS eruit moeten .

Hebben zij gefraudeerd?

Kesteren deze mensen of geef duidelijk aan wat eraan schort !!!

Door: Lida de jong Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: