De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voor bijzondere jenevers en andere gelagerde dranken

Stokersfestival in Jenevermuseum

Stokersfestival in Jenevermuseum

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is zaterdag 1 december aanstaande het toneel van het eerste Stokersfestival in Nederland. Bezoekers kunnen de hele dag genieten van bijzondere jenevers en andere gelagerde dranken, waarbij de kenners bijpassende uitleg zullen geven aan de bezoekers. 

Het festival is niet alleen een bezoek waard voor de echte jeneverkenner, ook beginnende drinkers van het 'geestrijke vocht' kunnen zich oriënteren op welke smaken ze het lekkerst vinden, zo stelt de organisatie. Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum: “Na een succesvol en fris GinFever festival afgelopen zomer, is het nu tijd om de speciale jenevers en gelagerde dranken wat extra aandacht te geven.” 

Tijdens het festival zullen onder meer Beek Spirits, de IJsvogel en Stokerij der Hasseltse Echteid hun jenever of gelagerde drank (alcoholische versnapering die heeft gerijpt in een houten vat) schenken voor bezoekers. Daarnaast is het mogelijk om een 'tasting' bij te wonen, om van alles te leren over jenevers en whisky’s. De deuren van het museum staan van 11.00 tot 17.00 uur voor iedereen open. Toegang tot het festival is te verkrijgen door een regulier kaartje van 8,50 euro voor het museum te kopen. Het proeven kan met munten (2,50 per stuk) die ter plekke verkrijgbaar zijn. 'Tastings' zijn (kosten 15 euro) te boeken via www.jeneverfestival.nl. 

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in de voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij P. Melchers De Locomotief in Schiedam.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: