De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schaap haalt Ipcedencia terug

SVV komt tekort tegen Hermes-DVS

SVV komt tekort tegen Hermes-DVS

VOETBAL - Voetballend SVV op zaterdag, had in Hermes-DVS een net iets betere tegenstander. Hoewel SVV-trainer Frans Schaap niet eens ontevreden was over het spel van zijn team en opnieuw lichtpuntjes had gezien, verliet Hermes met 1-3 de naaste buur.

door Ton de Leede

Net als vorige week had Frans Schaap te maken met tegenvallers. De reservebank was weer leeg, hoewel Oswin Ipcedencia zich weer vertoonde als rechter- en linkerhand van de hoofdtrainer. Oswin, die afgelopen seizoen niet werd verlengd door SVV, werd door de nieuwe trainer Frans Schaap teruggehaald. Schaap (rechts op de foto) en Ipcedencia (links op de foto) waren samen druk doende in het coachingvak voor de dug out om hun mannen de nodige aanwijzingen te geven en te stimuleren. Niet zonder resultaat, want Hermes-DVS had het knap lastig met het laag genoteerde SVV, dat tot lang in de wedstrijd kansen bleef houden op een punt.

Voor Hermes maakte in de eerste helft in de 24ste minuut Wilson Barros de 0-1 en vervolgens aanvoerder Lloyd Kalonga de 0-2.

Na de 0-2 ruststand kwam SVV, tot grote schrik van Hermes in 56ste minuut op 1-2 via Fay Girigoria. Twee grote kansen werden gemist door de thuisploeg, waarna de gasten de eindstand via Arse Calame zo'n vijf minuten voor tijd op 1-3 bepaalden. Lof voor de sportiviteit van de roodgroene grensrechter die in dit randje buitenspelgeval (al dan niet erover) ondanks het rumoer uit het thuispubliek niet zijn vlag hief.

Die definitieve nekslag werd overigens toegebracht, net nadat in een hoekschop van SVV Ipcedencia zelfs zijn doelman Devin de Heij naar het front dirigeerde. Zo laat in de wedstrijd was het dus dat vandaag het doek echt viel. ,,We hebben de tegenstander toch even teruggedrongen,'' aldus Frans Schaap, ,,en dat belooft wat voor de toekomst.'' Ipcedencia: "We hebben nu de afgelopen wedstrijden ploegen uit het bovenste deel van het rijtje gehad, nu gaan we ook ploegen daaronder krijgen en daartegen kunnen we zeker punten gaan pakken en wie weet in een volgende periode gewoon mee gaan doen om de periodetitel. Het is hartstikke leuk om terug te zijn en samen met Frans hier iets neer te kunnen gaan zetten, we hebben er met z'n allen zin in."

Foto's door Louise Melchers (maak de foto's onder groter door erop te klikken)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: