De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

The Cheese Store opent vrijdag

The Cheese Store opent vrijdag

SCHIEDAM - Willem en Elly Bergkotte hebben eindelijk hun kazen op de planken liggen in Land van Belofte 13B. Ze openen hun kaaswinkel ‘The Cheese Store’ officieel op Goede Kaas-Vrijdag: 30 maart om 9.00 uur. Na een lange periode van het overwinnen van diverse vochtproblemen in het historische pand, is eindelijk al het leed geleden.

Willem werd 44 jaar geleden geboren in Vlaardingen, maar ontmoette de liefde van zijn leven in Roemenië: Elly. Hij vestigde zich in het Balkanland en exporteerde er jarenlang kaas naartoe. In Roemenië opende hij ook met succes zijn eerste kaaswinkel. In 2016 kwam hij met zijn vrouw en twee kinderen terug naar Schiedam, waar hij nu met Elly zijn eerste kaaswinkel in Nederland opent. 'The Cheese Store' is een moderne kaaswinkel met een stoere uitstraling. Naast de kazen biedt de winkel ook delicatessen en lekkernijen.  

Al sinds 1240 worden in dit gebied in Schiedam boter, kaas en eieren verkocht. De naam Boterstraat wordt voor het eerst in 1240 genoemd. Dirk Bokel verhuurde in de polder ‘Nuwer Scye’ een stuk van de dijk, bekend als Boterstraat. Dit stukje straat lag in het verlengde van het Marktveld. Boeren uit de hele omgeving kwamen hier naartoe om hun waren te verkopen, naast boter en eieren ook kaas. Aleida van Holland kocht deze polder in 1258 van Dirk Bokel en gaf Schiedam het recht om een weekmarkt en een jaarmarkt te houden. 

Lees meer over de winkel in ons artikel van december jl. toen Willem al druk aan het bouwen was in zijn winkel.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over winkels in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

5 commentaar(en) op artikel "The Cheese Store opent vrijdag"

Leuk. Heel veel succes.

Door: Piet Op:

Na al het zwoegen eindelijk open , heel veel succes💋❤️

Door: Judith Op:

Wij wensen jullie heel veel succes !!!

Door: Gerda en Cor Op:

Toppie , heel veel succes

Door: Edje Op:

Ton Roos en zijn helpers wensen jullie heel veel succes met de nieuwe winkel en tot straks (Zaterdag)

Door: Draaiorgel De Carepediem Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: