De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Trammelant in het weerhuisje

Trammelant in het weerhuisje

SCHIEDAM - Barometers, klokken en thermometers van Andreas Rose (ook bekend als raadslid voor Gemeente Belangen Schiedam). Welke Schiedammer weet de weg naar zijn fraaie winkel annex atelier aan de Schie niet te vinden? 


Andreas: “Het is 60 jaar geleden dat mijn opa en mijn vader hier zijn begonnen. Ik ben dus de derde generatie. Tot op de dag van vandaag doe ik dit werk met erg veel plezier. Samen met mijn rechterhand Maas, die toevallig deze maand oktober precies 50 jaar bij ons in dienst is, hoop ik hier nog lang mee door te kunnen gaan. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat van de overheid toestemming heeft om zelf glas te blazen bij het fabriceren en repareren van barometers en thermometers. Heel mooi werk om te doen.” 


Nu de laatste jaren het Schiedamse toerisme langzaam maar zeker groeit, wint de zaak van Andreas Rose ook buiten onze stad aan populariteit. Wat daarbij zeker helpt is het “grootste weerhuisje van de wereld”  aan zijn gevel. Zo gaat er geen fluisterboot voorbij of de passagiers kijken vol bewondering naar deze spraakmakende blikvanger. 

Andreas: “Ik heb dat weerhuisje tien jaar terug zelf gemaakt. Als het mooi weer wordt, staat het vrouwtje buiten en bij slecht weer komt het mannetje tevoorschijn. Helaas is het stuk. Op dit moment zien we alleen maar het vrouwtje. Vorig jaar is een belangrijke kabeltje in het binnenwerk stuk gegaan, nog geen paar weken nadat we alles weer mooi hadden geverfd.  Ik wil het graag repareren, maar ik heb daarbij een hoogwerker nodig. Dat is een redelijk kostbare affaire.”

Wellicht is er ergens in Schiedam een bedrijf dat of particulier die hierbij een handje kan helpen? In de “deschiedammeronline” zullen we met veel plezier aandacht besteden aan een dergelijk stukje Schiedam-promotie. 


We stellen het zeer op prijs als je
onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over Schiedamse bedrijven goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

1 commentaar(en) op artikel "Trammelant in het weerhuisje"

Kunnen we niet een crowdfunding actie opzetten? Zou zonde zijn om deze lokale ondernemer hier niet mee te helpen!

Door: Barbara Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: