De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Borrelen met uitzicht over totale jeneverstad

Van der Valk Hotel eind 2020 open

Van der Valk Hotel eind 2020 open

SCHIEDAM - Met een startbijeenkomst hebben maandagmiddag de Gemeente Schiedam, VolkerWessels Vastgoed en Van der Valk Hotel Schiedam hun samenwerking voor de ontwikkeling van een duurzaam hotel op Harga Noord te Schiedam feestelijk gemarkeerd. Het hotel met meer dan 180 kamers en 10 conferentiezalen en een skybar zal naar verwachting eind 2020 opengaan.

"De gemeente Schiedam kan haar ambities op het gebied van sport, groen, wonen, duurzaamheid, werkgelegenheid en leisure waarmaken door een volledige gebiedsontwikkeling van Harga. Het concept van een hotel met congresfaciliteiten past uitstekend op deze locatie in de oksel van de A20 en A4, in de nabijheid van het Franciscus Vlietland ziekenhuis, het Sportpark Harga en de woningen in Park Harga", zegt de gemeente. De grond is door Van der Valk Hotel Schiedam verworven via VolkerWessels Vastgoed (een Koninklijke VolkerWessels onderneming). VolkerWessels Vastgoed is tevens de ontwikkelaar van 156 woningen in Park Harga Zuid en samen met Thunnissen Bouw de ontwikkelaar van 380 woningen in Park Harga Midden.

Het Van der Valk Hotel Schiedam wordt een onderdeel van de Van der Valk Exclusief Groep en is ontworpen door architectenbureau Teunissen. Het omvat 179 kamers, 9 suites, een congrescapaciteit van 400 mensen, 10 conferentiezalen, een restaurant met circa 250 couverts a la carte en 300 couverts Live Cooking, een skybar en wellness. Van der Valk Hotel Schiedam gaat werkgelegenheid bieden aan ongeveer 75 fte’s.

Met betrekking tot duurzaamheid wordt gestreefd naar Breeam Excellent. Dit is voor de functie van hotel een zeer hoge score.

Het hotel zal worden gebouwd door Bouwbedrijf Wessels Zeist BV,  ook een Koninklijke VolkerWessels onderneming. Op dit moment worden op de locatie al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De start van de bouw is gepland voor eind 2018. Najaar 2020 zal de opening van het Van der Valk Hotel Schiedam plaatsvinden.

3 commentaar(en) op artikel "Van der Valk Hotel eind 2020 open"

En dan ook nog een groot nieuw hotel bij de Euroscoop, toe maar, het kan niet op in Schiedam.

Door: P.Holleman Op:

Komt er dan ook een duurzaam Tesla oplaadpunt?

Door: HaJee Op:

ik weet het. Ik wil snel. Nu nog a.u.b. de Broersvest op de schop gemeente!

Door: paul schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: