De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Burgemeester licht gang van zaken rond overleden Syriër toe

Verwarde man was zorgweigeraar

Verwarde man was zorgweigeraar

SCHIEDAM - In het persgesprek van vanmiddag blikte burgemeester Lamers terug op de gang van zaken met betrekking tot de arrestatie van de Syrische man, die inmiddels in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.

Burgemeester Lamers vatte het tragische ongeval voor de camera van Jan Willem de Boer samen. Bij de overmeestering van de verwarde man werd deze neergeschoten. In het ziekenhuis is hij geopereerd en verzorgd, maar helaas aan zijn verwondingen overleden. De politie kon geen contact krijgen met de verwarde man. Taal speelde daarbij geen probleem, want zowel de man als zijn vader - die aanwezig was in de woning - sprak zowel goed Engels als gedeeltelijk ook Nederlands. De man was, zo geeft de burgemeester aan, een zorgweigeraar.

Door de politie werd de man in been en lichaam geschoten. De Rijksrecherche doet onderzoek. Dat gebeurt bij een schietincident altijd, maar het onderzoek wordt nu nog zwaarder omdat de man is overleden.

Karen Kort, de advocaat van de familie van de overleden man, heeft zo meldt het NRC, een verklaring afgegeven waarin staat dat de vader van de overleden man de autoriteiten 'keer op keer' heeft gevraagd zijn zoon op te nemen in een psychiatrische instelling. De Syriër zou een psychische ziekte hebben gehad die ernstiger zou zijn geworden door de stress van de asielprocedure en omdat hij moest wachten op de hereniging met zijn vrouw. Jan Willem de Boer hield dit laatste punt voor aan burgemeester Lamers, maar die zei hierop niet te kunnen ingaan. 

Voor het complete gesprek dat Jan Willem de Boer van JW TV met de burgemeester voerde zie deze link.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: