De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018?

Vijf kanshebbers VBKP

Vijf kanshebbers VBKP

SCHIEDAM - Vanaf heden is het werk van de vijf genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018 in Stedelijk Museum Schiedam te zien. Op 25 februari wordt de winnaar door juryvoorzitter Jet Bussemaker, voormalig minister van Cultuur, bekendgemaakt tijdens de tv-uitzending van Kunstuur (AVROTROS). De publieksprijs wordt op 2 april bekendgemaakt.

Directeur Deirdre Carasso opent de tentoonstelling met een vrolijk 'Hallo allemaal, wat fijn dat u er bent...'  waarna de vijf scouts ieder de mogelijkheid krijgen in een drieminutenpitch (zie onze facebookpagina) te laten weten waarom zijn/haar kandidaat deze prijs moet winnen.

De vijf kunstenaars: Feiko Beckers, Anne Geene, Rosa Johanna, Benjamin Li en Kevin Osepa, zijn allen onder de 35 jaar en worden door kunstkenners gezien als jong talent. Zij strijden  om een prijs van tienduizend euro die beschikbaar is gesteld door In4Art, een organisatie die talentontwikkeling in de kunst stimuleert. Stemmen kan in het Stedelijk Museum Schiedam en binnenkort ook online.

Speciaal voor kunstenaars organiseert het Stedelijk Museum Schiedam op vijf vrijdagen nog vijf events. Meer hierover is te lezen op de site van het museum.

Een digitale stem uitbrengen: https://inclusief.volkskrant.nl/beleef/volkskrant-beeldende-kunst-prijs-2018

Fotobijschrift: de genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018: Kevin Osepa, Anne Geene, Rosa Johanna, Benjamin Li en Feiko Beckers

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: