De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wat heeft Excelsior'20 dit seizoen?

Zelfs Dosti verplettert Excelsior'20

Zelfs Dosti verplettert Excelsior'20

CRICKET - De cricketers van Excelsior'20 rijgen de ene flater aan de andere. Dosti liet de Schiedammers slechts 81 runs scoren waarna de afgetekende zege voor de Amsterdammers snel voor elkaar was, 82 voor 4 na 22.1 overs en dus winst met 6 wickets.

door Ton de Leede (foto's door Ton Brökling)

Wat scheelt de cricketers van Excelsior'20 nu opnieuw met ruime cijfers verloren werd? Gevraagd aan een willekeurige bezoeker op Thurlede kon de vinger niet op de zere plek worden gelegd. Er moet meer op batten worden getraind, het bowlen moet gevarieerder, die ene batsman moet natuurlijk later in, de coach moest meer gefocust zijn, er moet niet eerst gebat maar gefield worden, er moet meer gechanged worden met de bowlers, er moeten spelers naar het 2e elftal om vertrouwen op te doen alleen de vervangers staan niet klaar... De beste stuurlui staan natuurlijk aan de boundary en vooral na (weer) een verloren pot heeft de 'kenner' het hoogste woord.

Tom Heggelman, de captain van Excelsior'20, heeft natuurlijk veel betere tijden meegemaakt en ook hij heeft niet de sleutel voor succes. Blikvanger en rungetter Lorenzo Ingram verkeert in een kleine vormcrisis of misschien een enorme dip. Wat de afgelopen twee seizoenen in goud veranderde, blijft onveranderd en doet zelfs pijn aan de ogen. De lefthander beleefde zijn dieptepunt toen hij door Wahid Masood verrast werd en lbw puntloos naar de kant werd gewezen. De coach moest weer te snel naar het midden na het vertrek van Tim Etman (1). Mede-opener Roel Verhagen, nog niet in goeden doen, scoorde 11 runs uit 41 ballen.

Joost Kroesen maakte zijn vorm niet waar en kwam tot 15 runs in 45 ballen. Tom Heggelman probeerde nog te redden wat er te redden viel, hij was de laatste in de dubbele cijfers, 18 runs. Van de nummers 6 tot en met 11 wordt tegenwoordig helemaal niks meer verwacht. Defensief spel lijkt nergens op, dus moet er misschien meteen met de plank in de nek worden gespeeld. Dat levert waarschijnlijk meer op met enige vieren en zessen. De laatste zes batsmen waren dit keer goed voor 16 runs, echt schandalig. Het zelf gekozen batten leverde de titelhouder 81 runs op, niet het laagste dit seizoen maar wel een enorme domper voor spelers en publiek. Dosti-bowler Anis Davids, left arm over the wicket, had prachtige cijfers, 4 voor 17 in 8.2 overs. Taruwar Kohli mocht ook trots zijn op zijn cijfers met 4-21 in 10 overs.

Tom Heggelman kwam wel met een stel tijgers het veld in om de minieme kans op een overwinning onmiddellijk te grijpen. Het openingspaar van Dosti, met 10 uit 10 naar Schiedam gekomen, moest gauw inpakken. Nummer 3 Taruwar Kohli kwam met een missie en liet zich niet verschalken. Met 32 runs uit 55 ballen deed hij precies wat hij moest doen, met geduld en overleg naar de 2 punten. Hij zag nog 2 wickets sneuvelen voordat hij met Anis Davids de benodigde runs binnentikte. Taruwar Kohli bleef met een belangrijke 32 runs not out en Anis Davids bleef ongeslagen met 23 not out. Zijn 'winning six' was een genot om te zien, Dosti 82 voor het verlies van 4 wickets.

Captain Tom had een lange nababbel met zijn manschappen, direct na afloop van het verlies. ,,Het batten was bij vlagen heel slecht, er werden weer zo makkelijk wickets weggegeven. En niet voor het eerst dit seizoen. Lorenzo liet de bal op zijn padden komen, zonder een schot te willen maken. Heel ongewoon voor hem, maar dat gebeurt alleen als het spel niet wil. We willen ons blijven verbeteren, maar hebben al vier keer verloren. Iets dat we allang niet gewend waren. Maar het kan zomaar omslaan, bijvoorbeeld tegen VOC uit aanstaande zondag.''
 

1 commentaar(en) op artikel "Zelfs Dosti verplettert Excelsior'20"

De kramp slaat toe als de coach ff wat minder is blijkbaar. Kijk uit dat de supporters niet cynisch worden, je zult zien dat je dan de rest van het seizoen kan vergeten. De" 13e man" kan een team met zijn kramp ook omlaag trekken. Bad vibes, worries.... Come on Excelsior20,you can do it, you can do it now, come on!!! (vrij vertaald naar N. Mazee)

Door: Fredjo Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: