De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Een rondje lopen via Hoogstraat en Passage

Zestig jaar gelukkig gevierd

Zestig jaar gelukkig gevierd

SCHIEDAM - Het is al tien jaar een traditie in Schiedam: echtelieden die zestig jaar getrouwd zijn, worden door de gemeente uitgenodigd op het oude stadhuis om gezamenlijk feestelijk stil te staan bij dit heuglijke feit. Vast gezicht bij deze bijeenkomsten is zangeres Imca Marina en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Vorige week was het weer zover, dat deze middag onder leiding van burgemeester Lamers werd gehouden. De echtparen werden toegezongen door de zangeres van het Nederlandse levenslied Imca Marina en onder haar leiding verfristen zij bovendien de geloften aan elkaar. Imca Marina (foto onder, klik op de foto om deze groter te maken) zei tegen Jan Willem de Boer het echt fantastisch te vinden, dat dit feest de laatste tien jaar door de gemeente Schiedam wordt gevierd. Altijd leuk dat zij erbij is, want zoals haar eigen spreuk luidt, 'het is geen feest als ik er niet ben geweest'. 

Jan Willem sprak ook met enkele van de aanwezige echtparen, zoals het echtpaar Kruys-Schuitemaker (foto boven). Ooit sloeg voor hen de vonk over al flanerend op de Hoogstraat, toen je hier op een zaterdagmiddag nog over de hoofden kon lopen. "De Hoogstraat en de Passage, ja dat was het enige wat wij vroeger hadden", keken zij terug op het rondje Hoogstraat/Kerkstraat/Broersvest of Broersveld dat door menigeen menigmaal gelopen zal zijn op zoek naar het geluk. Af en toe een filmpje pakkend in Passage of Monopole. 

Onder deze link kun je de film zien van Jan Willem de Boer van JW TV.

 

1 commentaar(en) op artikel "Zestig jaar gelukkig gevierd"

Mijn schoonouders fam GH.Lange waren er ook vorigjaar erbij en er waren foto gemaakt die ze zouden krijgen, ze keken er zo na uit alleen nog nooit gekregen.

Door: Anita Lange Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: