Proeflokaal Sijgje Schiedam gesloten

SCHIEDAM - Proeflokaal Sijgje in Schiedam, het restaurant op de Buitenhavenweg 180 in Schiedam in het pand waar decennia lang 't Sterretje was gevestigd, is gesloten.

'Meer samenwerking winkels Groenelaan'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan Kasteel van Zuijdt aan de...

Mitzi damesmode na oktober dicht

SCHIEDAM - Mitzi Ottevanger van Mitzi damesmode gaat na ruim dertig jaar met haar winkel aan de Boterstraat 89 stoppen. In 1987 begon zij ermee. De winkel zal tot en met oktober 2019 open blijven.

'Winkels met normale openingstijden'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek in de winkel van Andreas Rose aan de Schie....

Pand van Eetcafé Baumann verkocht

SCHIEDAM - De in Schiedam gevestigde in horeca gespecialiseerde makelaar 'De Horecatussenpersoon' meldt dat Eetcafé Baumann aan de Rotterdamsedijk 257 is verkocht. 

'Maak parkeren in heel Schiedam gratis'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkels. In deze nieuwe rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan de Vlaardingerdijk bij...

Nieuw eethuis 'Sabores do Norte'

SCHIEDAM - Aan de Hoogstraat 129 en 131 was restaurant 't Vlaams Eethuisje gevestigd. Er wordt nu drukt verbouwd in beide panden. Het restaurant onder de naam Sabores do Norte (uit het Portugees vertaald: 'Smaken van het noorden') wil zich er vestigen.

Restaurant Curry Corner overgenomen

SCHIEDAM - In verband met de overname van het horecabedrijf Curry Corner aan de Lange Kerkstraat 27 in Schiedam is een 'Aanvraag exploitatievergunning en drank- en horecavergunning' ingediend bij de gemeente Schiedam.

Je kunt zelf distillateur worden

SCHIEDAM - In het Jenevermuseum in Schiedam kun je een opleiding tot distillateur volgen. De ‘Basisopleiding Distillateur’ gaat op 7 september 2019 van start.  

'Winkels met meer uitstraling nodig'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze nieuwe rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan Wijnhandel Van Dijk aan...

Een pareltje in Schiedam-Oost

SCHIEDAM - Sinds december 2018 is Jolanda Gouw de trotse bezitter van By Yoos, een winkel waar je terechtkunt voor zelfgemaakte, nieuwe of opgepimpte kleding, maar ook voor cadeautjes, kussentjes, tassen, en andere hebbedingetjes.

Lunchroom Soof komt in Hof van Spaland

SCHIEDAM - Op 2 september aanstaande opent aan het Hof van Spaland 57 Lunchroom Soof. Sinds 1996 is in deze winkel tegenover Albert Heijn de lunchroom Sofi de France gevestigd. Deze zal gewoon geopend blijven tot en met zaterdag 10 augustus. Daarna start de ingrijpende verbouwing.