Fix die lampen nou eens...

Begin van de maand werd duidelijk dat de huidige camerabewaking door de gemeente Schiedam rond het station Schiedam Centrum daar ook de komende jaren blijft. Een ongeruste inwoonster van Schiedam stuurt via twitter een bericht naar de gemeente. Of er ook gewoon wat lampjes op donkere plekken gerepareerd en geplaatst kunnen worden.

Kabaal... mooie zomer krijgt de schuld

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft het toegestane geluidsniveau in een jaar (1 november 2017 tot 1 november 2018) in Schiedam met liefst 18% overschreden. In juli was die overschrijding zelfs 22%. Het vliegveld denkt hiermee weg te komen omdat het totale geluidsniveau op andere meetpunten in dit jaar beneden het toegestane maximum is gebleven. 

Het geheim van Hans & Grietje

Het is koud en nat buiten als we over de Groenelaan in de Gorzen lopen. Bij Snackbar Cafetaria Hans & Grietje is het lekker druk en we hebben trek, dus we gaan even naar binnen en bestellen een broodje kip kerrie met een kopje koffie. We raken aan de praat met de eigenaar, die vol trots over zijn producten spreekt. "Hier, proef ook mijn loempia."

Sportverkiezing, moet beter kunnen

Landelijk staat het sportgala ter discussie. De uitverkiezing van sportman, sportvrouw, sportploeg en coach van het jaar. Maar hoe is het geregeld met de uitverkiezing van de sporter, de sportploeg en het talent van het jaar in onze eigen stad? De jury bepaalt de genomineerden en daarna is het ook aan de zes juryleden om te stemmen. Je kunt als inwoner stemmen, maar hoeveel invloed heeft je stem?

Cricketbal in pan met soep

Er gaan verhalen dat er aan de Damlaan ooit een cricketbal tijdens een wedstrijd van Hermes-DVS een huis werd ingeslagen en daar in een pan met soep verdween. Is dit een verhaal dat we met een flink korreltje zout moeten nemen? “Ik ben er onlangs achter gekomen dat het echt gebeurd is. Het gebeurde bij mijn opa en oma”, zegt Roel Oosterhoff, bestuurslid bij Hermes-DVS.

Vijf camera's leggen derby vast

Langs de lijn stonden vier cameramensen. Op het dak van een container had er nog een post gevat. "De nieuwe stadsomroep begint het te begrijpen, ze rukken groot uit om een voetbalderby te verslaan...", zo stootten de toeschouwers bij de derby Hermes-DVS tegen PPSC elkaar verheugd aan. Helaas, de thuisblijvers kunnen deze aantrekkelijk derby niet op hun gemak thuis bekijken, want de vork zit anders in de steel.

Wie heeft Flappie buiten gezet?

SCHIEDAM - Het is koud en een beetje somber als we op weg naar de voetbal in de buurt van het viaduct bij de Margriethal lopen. We worden aangehouden door een aantal heren op de fiets met de vraag of we misschien een telefoon bij ons hebben. Er zit een klein zwart konijn onder het viaduct en het is ziek. Ze hebben het geaaid en het liep niet weg. Ook hebben ze vastgesteld dat het een ontstoken oogje heeft. De dierenambulance moet echt komen,...

Muziek bij stille film nooit hetzelfde

Het was zaterdagmiddag vijf uur. Door het zonnige novemberweer kon de film De ‘Klokkenluider van de Notre Dame de Paris’ in de Grote Kerk van Schiedam niet klokslag vijf beginnen en moest het publiek nog enig geduld uitoefenen. Het was nog te licht in de kerk om de filmbeelden optimaal te kunnen zien. Het fraaie schijnsel van de ondergaande zon, zorgde echter voor een betoverende gloed in onze middeleeuwse kerk en er was nu ook...

Nooit meer van stomme films spreken

Wat hebben wij genoten de eerste twee dagen van het Suikerzoet Filmfestival. Op donderdagavond bij de opening in de Grote Kerk de bekendmaking van de winnaar van de Zilveren Traan, de door een vakjury als beste beoordeelde korte film. Na de bekendmaking en de prijsuitreiking werd de film ‘Another Sunny Day’, van Tim Huebschle vertoond, een documentaire over een albino in Namibië. De korte films zijn zoals gebruikelijk...

Ma, de laatste keer naar beneden

Je bejaarde moeder staat in de lift van het flatgebouw, waarin ze verscheidene jaren met je vader heeft gewoond, en na zijn overlijden nog vele jaren alleen. Alle buren vonden je moeder na het overlijden van je vader een moedige vrouw. De eerste dagen na zijn dood logeerde ze bij de kinderen, maar al snel daarna wilde ze weer naar haar eigen huis, dat onmetelijk leeg en stil was, dat wel.

Brandbrief aan Raad over vliegverkeer

SCHIEDAM - Door een groot aantal bewonersorganisaties is een brief aan de gemeenteraad gestuurd over de ernstige geluidsoverlast die een deel van de Schiedamse bevolking dagelijks, van vroeg in de ochtend tot laat op de avond, ondervindt. Een krachtige oproep wordt gedaan aan de gemeenteraad: denk niet alleen aan de economie maar ook aan gezondheid en welzijn van bewoners. En laat je niets aanleunen door het vliegveld. Doe zelf onderzoek...

Alleen de dood kan me nog verrassen

SCHIEDAM - Gisteravond 30 augustus 2018 is Henk Groenewegen om elf uur 's avonds in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam overleden. In december zou Henk 70 jaar oud zijn geworden. Henk Groenewegen was getrouwd met Sonja. Samen kregen zij twee kinderen, dochter Karin en zoon Jeroen. Henk laat een vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter.