Over nieuwkomers en blijvers

SCHIEDAM - We lazen deze week dat er het afgelopen jaar een lichte verbetering is gemeten in  de leegstand in de Schiedamse binnenstad. Als je zo door de Hoogstraat loopt, krijg je ook het idee dat er in heel veel pandjes iets nieuws ontstaat. Het is heel dubbel, want tegelijkertijd bekruipt je het gevoel dat verschillende nieuwkomers even snel weg zijn als ze gekomen zijn. Maar goed, alle nieuwkomers én alle blijvers verdienen onze...

Singelkwartier: niet pappen en nathouden

SCHIEDAM - Dit is een brief van Adrie Brussé, die al 58 jaar woont en werkt aan de Van Leeuwenhoeckstraat. Ik zie al meer dan 5 jaar mijn pand wegzakken en heb daardoor al een lange tijd een zeer slechte nachtrust.

Net 60+ en nog niet achter de geraniums

Als nieuwbakken 60’er was ik vandaag op een dag voor 60-plussers. Ik was nieuwsgierig  naar wat er nu op zo’n dag verteld zou worden en wie er op zo’n dag af zou komen.

Gastvrij 'Trattoria la Bella Rosa'

SCHIEDAM - Vanmiddag liepen we op de Hoogstraat - voordat er gasten waren -  binnen bij het nieuwe Italiaanse restaurant om ons visitekaartje af te geven. We hadden een vol programma, maar meteen na het afgeven van het kaartje de deur uitlopen, dat lukte niet.

Op weg naar huis of werk. Oost verbindt.

Het NS-station Schiedam, in Schiedam Oost. Duizenden passanten op één dag, individuen met de blik op oneindig. Ieder, stuk voor stuk, op weg naar het werk, of op weg naar huis. Oost Verbindt. 

Angstige inwoonster wacht op actie

Begin van de maand werd duidelijk dat de huidige camerabewaking door de gemeente Schiedam rond het station Schiedam Centrum daar ook de komende jaren blijft. Een ongeruste inwoonster van Schiedam stuurt via twitter een bericht naar de gemeente. Of er ook gewoon wat lampjes op donkere plekken gerepareerd en geplaatst kunnen worden.

Kabaal... mooie zomer krijgt de schuld

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft het toegestane geluidsniveau in een jaar (1 november 2017 tot 1 november 2018) in Schiedam met liefst 18% overschreden. In juli was die overschrijding zelfs 22%. Het vliegveld denkt hiermee weg te komen omdat het totale geluidsniveau op andere meetpunten in dit jaar beneden het toegestane maximum is gebleven. 

Het geheim van Hans & Grietje

Het is koud en nat buiten als we over de Groenelaan in de Gorzen lopen. Bij Snackbar Cafetaria Hans & Grietje is het lekker druk en we hebben trek, dus we gaan even naar binnen en bestellen een broodje kip kerrie met een kopje koffie. We raken aan de praat met de eigenaar, die vol trots over zijn producten spreekt. "Hier, proef ook mijn loempia."

Sportverkiezing, moet beter kunnen

Landelijk staat het sportgala ter discussie. De uitverkiezing van sportman, sportvrouw, sportploeg en coach van het jaar. Maar hoe is het geregeld met de uitverkiezing van de sporter, de sportploeg en het talent van het jaar in onze eigen stad? De jury bepaalt de genomineerden en daarna is het ook aan de zes juryleden om te stemmen. Je kunt als inwoner stemmen, maar hoeveel invloed heeft je stem?

Cricketbal in pan met soep

Er gaan verhalen dat er aan de Damlaan ooit een cricketbal tijdens een wedstrijd van Hermes-DVS een huis werd ingeslagen en daar in een pan met soep verdween. Is dit een verhaal dat we met een flink korreltje zout moeten nemen? “Ik ben er onlangs achter gekomen dat het echt gebeurd is. Het gebeurde bij mijn opa en oma”, zegt Roel Oosterhoff, bestuurslid bij Hermes-DVS.

Vijf camera's leggen derby vast

Langs de lijn stonden vier cameramensen. Op het dak van een container had er nog een post gevat. "De nieuwe stadsomroep begint het te begrijpen, ze rukken groot uit om een voetbalderby te verslaan...", zo stootten de toeschouwers bij de derby Hermes-DVS tegen PPSC elkaar verheugd aan. Helaas, de thuisblijvers kunnen deze aantrekkelijk derby niet op hun gemak thuis bekijken, want de vork zit anders in de steel.

Wie heeft Flappie buiten gezet?

SCHIEDAM - Het is koud en een beetje somber als we op weg naar de voetbal in de buurt van het viaduct bij de Margriethal lopen. We worden aangehouden door een aantal heren op de fiets met de vraag of we misschien een telefoon bij ons hebben. Er zit een klein zwart konijn onder het viaduct en het is ziek. Ze hebben het geaaid en het liep niet weg. Ook hebben ze vastgesteld dat het een ontstoken oogje heeft. De dierenambulance moet echt komen,...