UitdeKunst

Expositie verbindingen/vertakkingen

SCHIEDAM - Van 19 augustus tot en met 16 september organiseert Ruimte in Beweging een interdisciplinaire expositie over verbindingen, zowel fysiek als mentaal.

Kunstmanifestatie in Stedelijk Museum

SCHIEDAM - Het concept is simpel: Schiedamse kunstenaars vragen een niet-Schiedamse collega als introducé om samen vier dagen lang in het Stedelijk Museum Schiedam te exposeren.  Van 6 tot en met 9 september bezoek je gratis het Stedelijk Museum Schiedam om deze grote kunstmanifestatie van Open Expo te zien en te beleven.

Acht vrouwen en een klooster

SCHIEDAM - Op 20 augustus 2018 kun je in Stedelijk Museum Schiedam bijzondere tekeningen van Edgard Tytgat komen bekijken. Het gaat om een exclusieve bezichtiging van zo'n 500 aquarellen van acht dames die de identiteit van een speelkaart aannemen. Wim Noordhoek zal erover vertellen. Wel even aanmelden, want vol is vol.

Koens Masterclass Nachtgasten

SCHIEDAM - Tijdens de zomermaanden geeft toneelspeler Koen Wouterse van De Stokerij Schiedam masterclasses toneel. Of je nu huisvrouw bent, aankomend jurist of bij een supermarkt werkt, of je nu  19 of 66 bent, nog nooit gespeeld hebt of al een toneelcursus hebt gevolgd, iedereen kan meedoen.

Maak Schiedam Kunststad van 2019

SCHIEDAM – Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing ‘Kunststad van het jaar’. De gemeente die beeldende kunst en het belang ervan op de beste manier onder de aandacht van de inwoners en anderen brengt, wint. Wat zou het leuk zijn als Schiedam dit jaar deze eretitel zou krijgen.

Band Sjarm speelt bij bibliotheek

SCHIEDAM - Op zaterdag 18 augustus van 14.00 tot 14.45 uur speelt de Schiedamse band Sjarm op het terras van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. 

Dinsdagavond orgelconcert Leistra

SCHIEDAM - Aanstaande dinsdagavond 7 augustus om 20.00 uur start de reeks van vier orgelconcerten, die dit jaar in de Grote Kerk in Schiedam zullen plaatsvinden. Liefhebbers van orgelmuziek kunnen in augustus hun hart ophalen bij de concerten, die worden verzorgd door Jan Hage, Vincent de Vries en Arjen Leistra.

Exposeer je fotoalbum of je servies

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam zoekt Schiedamse familiegeschenken, familiealbums en ‘gedekte tafels’. Dat is goed nieuws voor Schiedammers die altijd al eens in een museum wilden exposeren.

Buiten Beeld Busreis naar Wageningen

SCHIEDAM/WAGENINGEN - Op vrijdag 24 augustus houden de Cultuurscouts van Stichting Mooi Werk weer een Buiten Beeld Busreis naar een aantal bijzondere locaties waarbij kunst in de openbare ruimte centraal staat. Dit keer gaat de reis naar Wageningen. Tijdens het dagvullende programma bezoeken deelnemers een beeldengalerij met botanische tuinen, Museum Villa Hinkeloord, een Galerie en Beelden op de Berg.

Gedichten van Keats op muziek

SCHIEDAM - Woensdag 8 augustus komt de Engelse band Simple Harmonic Motion naar Schiedam. Deze Engelse band uit London speelt een instrumentale New Age stijl met een eigentijds klassiek genre en hun muziek wordt begeleid door speciaal in opdracht gemaakte grootschalige animaties.