Jan van Duikeren, top trompettist

SCHIEDAM - Jan van Duikeren was vanmiddag op MusicDistillery een van de vier begeleiders van jazzveteraan John Engels. Samen met Benjamin Herman op saxofoon stal trompettist Jan van Duikeren de show. De trompettist is geboren en getogen in Schiedam.
 

Frans van Krugten eert John Engels

SCHIEDAM - Het openingsoptreden vandaag tijdens Musicdistillery bracht meteen jazz van de bovenste plank. De levende legende, drummer John Engels (83), had de top uit de Nederlandse jazzscene om zich heen verzameld. Aan het eind van dit optreden, zette de voorzitter van Musicdistillery, Frans van Krugten, deze jazzveteraan in het zonnetje. Engels zit namelijk 65 jaar in het vak. 

Vind jouw doek maar eens terug

SCHIEDAM - Welke kunstwerken van het White Wall Project hebben het zover geschopt dat ze nu in het museum hangen? In de kelder van Stedelijk Museum Schiedam zijn ze op dit moment (gratis) te zien. Behalve de werken is er ook een videopresentatie van het project en ligt er een enorme berg van schilderijen die het (net) niet gehaald hebben.

Vandaag jazzdag op Music Distillery

SCHIEDAM - Zondag is de laatste dag van het driedaagse muziekfestival Music Distillery in de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg in Schiedam. Let op, het begint vanmiddag vroeger dan de afgelopen twee dagen, namelijk al om drie uur vanmiddag. En met de eerste band staan er meteen grote namen uit de jazzwereld op de Bühne. Niemand minder dan de Nederlandse altsaxofoon grootheid Benjamin Herman maakt deel uit van het dreamteam van de bekende...

Iedere moeder verdient een beeld

SCHIEDAM - Kunstenares Efrat Zehavi maakt de komende maanden in Stedelijk Museum Schiedam mythologische moederbeelden. Ze doet dit op basis van gesprekken met museumbezoekers.

Ieder die meewerkte is 'rijker' geworden

SCHIEDAM - Zaterdagmiddag werd de expositie van het White Wall Project van de in Rotterdam wonende Spanjaard Paco Dalmau (40) geopend door zijn partner Niki van Strien (39), die zelf ook kunstenaar is.

Mis vanavond niet; gitaristen & meer

SCHIEDAM - Het driedaagse muziekfestival Music Distillery dat dit weekeinde plaatsvindt in de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg in Schiedam is nu al een succes te noemen. Bijna 600 bezoekers bezochten de vrijdagavond, waar burgemeester Cor Lamers en de goede gastvrouw Corrie Nolet om kwart over acht 's avonds de officiële opening verrichtten. Daar werd samen met programmeur van het festival Nathalie Lans ten overstaan van het talrijke...

Exposities zijn 'all in the family'

SCHIEDAM - Zaterdagmiddag staan er op de Hoogstraat verschillende openingen van exposities op het programma. Eerst om 13.00 uur de opening van de expositie Familiebedrijven, bij de Historische Vereniging Schiedam. Daarna om 14.00 uur bij het Stedelijk Museum Schiedam de opening van de tentoonstelling Familie. Tot slot om 16.00 uur de opening van de expositie Plek, door Hugo Borst in de nieuwe galerie van Margi...

Expositie Joop Polder: De Ultieme Droom

SCHIEDAM - Art Gallery Voûte houdt een soloexpositie 'Joop Polder. De Ultieme Droom' van woensdag 24 oktober tot en met zondag 11 november. De officiële opening zal worden verricht op 20 oktober a.s. in het Stedelijk Museum Schiedam door Warmold A. Baron van der Feltz. Na de officiële opening is de tentoonstelling te zien bij Art Gallery Voûte. 

Liefdesbetuigingen, ruim 1000 op rij

SCHIEDAM - Sinds 9 jaar stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. voor H. is een intiem en...

Kunstfietsroute door Schiedam Oost

SCHIEDAM - Op vrijdag 19 oktober is er een Kunstfietsroute door Schiedam. Dit keer neemt gids Julia Snikkers de groep mee door Schiedam-Oost om te vertellen over bijzondere kunst in de buitenruimte. De tocht start om 15:30 uur bij het gemaal Marconi en wordt georganiseerd door Stichting Mooi Werk. Deelname is gratis. 

Oerbrood: ruiken, voelen, proeven, eten

SCHIEDAM - Brood is een belangrijk onderdeel van onze voeding. Maar hoe kun je het beste en lekkerste brood bakken en wat komt daarbij kijken? Morgen, zondag 7 oktober, komen in molen De Palmboom tijdens de Piet Sanders lunchlezing twee experts op het gebied van de bereiding van brood aan het woord, molenaar Ernst Richel en scheikundige Piet Sluimer, bekend als de broodprofessor.