Fietsenmaker én hardrocker

SCHIEDAM - De Schiedamse rockband Urban Distortion timmert lekker aan de weg. Onlangs heeft de band een prijs gewonnen in Limburg en aanstaande zaterdag staat de band in een nieuwe battle in Dordrecht. Jan Willem de Boer sprak met Ronald Barto en legde een repetitie van de band vast. 
 

Een kerststal met wigwam of iglo?

SCHIEDAM - Een kerststal is een wereldwijd fenomeen, maar hoe is het zo gekomen? En wat staat er behalve Jozef, Maria en het kindeke Jezus in? Kerststal-expert Theo Roelofs weet de antwoorden. Hij vertelt op vrijdag 21 december 2018 in het Stedelijk Museum Schiedam aan de hand van schilderijen over de geschiedenis van de kerststal. Roelofs: ‘Toen Jezus zo rond het jaar nul werd geboren stonden er daarna nog geen kerststallen in de...

Kerstplatenbingo in de Korenbeurs

SCHIEDAM - Tijdens de laatste dagen van het jaar zet Gijs van Rij alles nog een keer op een rijtje. Lijstjes, gezelschapspelletjes en quizzen helpen ons van oudsher de feestdagen op genoeglijke manier door te komen. Zondagmiddag 23 december opent Gijs het eindejaarsbal met een kerstliedjesbingo.

Unanieme keuze voor Stadsdichter

SCHIEDAM - Schrijver en televisiepersoonlijkheid Adriaan van Dis maakt tijdens het Literair Café aanstaande donderdag 13 december bekend wie de komende twee jaar de Schiedamse Stadsdichter zal zijn.

Kerstzang bij kaarslicht

SCHIEDAM - Op zondagmiddag 16 december vindt weer de traditionele kerstzang plaats in de met echte kaarsen verlichte Grote of Sint Janskerk in Schiedam.

Puin en vriendschap op KunstKerst

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De Rotterdamse schilder Jan Wagner is een van de deelnemers van de Stichting KunstWerkt in Schiedam en verkoopt werk tijdens KunstKerst, deze maand in Ruimte in Beweging. Bijzonder is dat Jan Wagner, zoon van 'foute ouders', bovendien voorleest uit zijn vorige maand verschenen boek 'Puin en vriendschap'. Het boek is te koop tijdens KunstKerst en wordt desgewenst door de schrijver gesigneerd. 

Kerstival met kerststallenshow

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam viert dit jaar tussen 15 december 2018 en 6 januari 2019 uitgebreid Kerst met een heus Kerstival. Vanaf 15 december is er een gratis te bezoeken tentoonstelling van unieke kerststalletjes. Vanaf 22 december zijn er voor families en kinderen ook nog allerlei kerstacitiviteiten te doen. Voor deze kerstactiviteiten betaal je € 5 per kind.

Duo-lezing over Afrika en tattoo’s

SCHIEDAM - Twee onderwerpen samen in één lezing. Dat is het idee achter de lezingenreeks 'Corneille meets Schiedam' in het Stedelijk Museum Schiedam. Op zaterdag 15 december zijn de onderwerpen 'Afrika' en 'tattoo’s'. Laat je verrassen door de overeenkomsten en verschillen tussen beide onderwerpen.

S'DAMS koor 'Green Forest Selection'

SCHIEDAM - The Green Forest Selection onder leiding van dirigent Robert Verheul sluit het inloopconcertseizoen 2018 van de Grote of Sint Janskerk af. Dat gebeurt met een inloopconcert aanstaande zaterdag 8 december.

'Seven Drunken Nights' in Gin City

SCHIEDAM - Wie in Zwart Nazareth, jeneverstad en bakermat van de jandoedel of pierenverschrikker, zingt van vrouwen, liefde en drank is in het Schiedam van het Theater aan de Schie aan het goede adres. We kregen vast een smakelijk voorproefje in een stijf uitverkocht Westland Theater de Naald. Los nog dat vanaf de eerste tonen niemand meer op zijn of haar plek zat, een bij voortduring soms weemoedig stemmende feestavond.

25 Schiedammers in Dangerous Liaisons

SCHIEDAM - OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren VIvaldi - Dangerous Liaisons, een spiksplinternieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. In deze voorstelling komen Vivaldi's meest opwindende aria's samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman 'Les Liaisons Dangereuses' van Choderlos de Laclos. Schiedam heeft de allereerste...

Pakje Kunst, Nieuwe Impuls en Schetsboek

SCHIEDAM - De Stichting KunstWerkt heeft haar email-nieuwsbrief aan vrienden van de stichting in een nieuw modern jasje gestoken. Op 6 januari 2019 is er een nieuwjaarsreceptie en opening van Nieuwe Impuls. In februari staat Het Schetsboek op het programma. Eerst is er nog KunstKerst incluis Pakje Kunst.