De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Post Scriptum viert verjaardag

40 jaar boekwinkel in Spaland

40 jaar boekwinkel in Spaland

SCHIEDAM - Morgenavond, vrijdagavond 1 juni, viert Ruud Arret met zijn collega's de 40-ste verjaardag van zijn zaak Post Scriptum in Winkelcentrum Spaland. Ze vieren dat met schrijvers, muzikanten en klanten. Jan Willem de Boer van JW TV sprak met Ruud over het boekenvak en de geschiedenis van de winkel.

Veertig jaar geleden bij de start van het winkelcentrum begon de winkel onder de naam Boekhandel Mercurius, die ontsproot uit de toen welbekende kantoorboekhandel Mercurius in het centrum van de stad en later in het bedrijventerrein aan de 's-Gravelandseweg. 38 jaar geleden kwam Ruud Arret er werken. Dat deed hij jarenlang in loondienst, waarna hij via een management buy out uiteindelijk eigenaar van de boekwinkel werd. Zo is het dat Post Scriptum nu achttien jaar oud is. Auke Hulst en Liesbeth Mende zijn de schrijvers die morgen aanwezig zijn. De Schiedamse meidenband Caffeine treedt op. Toegang is gratis. 

Om te verkennen waar je als boekhandel goed aan doet om in te kopen voor je klanten, ben je als winkel lid van een inkooporganisatie, bezoek je beurzen en onderhoud je contact met vertegenwoordigers die in de winkel op bezoek komen. Wat literatuur is, bepaalt uiteindelijk iedereen zelf, zo laat hij weten aan Jan Willem de Boer. Het interview kun je hier bekijken.

2 commentaar(en) op artikel "40 jaar boekwinkel in Spaland"

Veel mooie jaren nog gewenst in dit mooie boekenvak . Trots om op te zijn vinden wij van leeszaal Vreewijk

Door: Leeszaalvreewijk Op:

Van harte gefeliciteerd.

Ik hoop dat jullie nog lang blijven bestaan.

Zeker nu ik straks heeel veel tijd krijg om te lezen🎉🎊😊

Door: Marijke Zwart Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: