De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Expositie tijdens Southbeach

Coca Cola even terug in Schiedam

Coca Cola even terug in Schiedam

SCHIEDAM - Het is 90 jaar geleden dat Coca Cola in ons land werd geïntroduceerd. Vele jaren lang was er op het industrieterrein achter de 'grensflat' een fabriek, waar de drank werd gebotteld. Vele van de ouderen van vandaag zullen er gewerkt hebben, voor vast of als vakantiewerk, overdag of 's nachts. Het was er altijd een flink gerinkel als je er langs liep. Coca Cola houdt een reizende tentoonstelling over de geschiedenis in ons land van deze drank. Logisch dus, dat deze tentoonstelling ook onze stad aandoet. Van 3 t/m 8 juli te zien op Southbeach op de Maasboulevard.

Na de periode in het gebied achter de grensflat (aan de Van Deventerweg) is Coca Cola ook nog jaren in een nieuwer pand in Schiedam gevestigd geweest: vanaf 1970 aan de 's Gravelandseweg. Aan het eind van de negentiger jaren wilde Coca Cola de productie concentreren. Dat leidde ertoe dat de locatie Schiedam in het jaar 2000 dichtging. 

Tijdens de Olympische Spelen in 1928 werd Coca-Cola in Nederland geïntroduceerd, en sindsdien zijn mooie herinneringen en verhalen ontstaan. "Verhalen die het waard zijn om te vertellen en te delen. En wat is een betere aanleiding dan het 90-jarig jubileum van het merk?", aldus een persbericht van het bedrijf. Van 3 t/m 8 juli vind je de reizende tentoonstelling ’90 jaar Coca-Cola in Nederland’ op Southbeach op de Maasboulevard. "Kom een kijkje nemen en waan je terug in de tijd dat elk flesje nog met de hand werd geïnspecteerd. Er zijn veel beelden beschikbaar die meer vertellen over de geschiedenis, de highlights en die de mensen achter Coca-Cola een gezicht geven. Maar nog nooit werden ze samen vertoond. Tijdens de expositie neemt Coca-Cola je niet alleen mee in de geschiedenis, maar staat het merk ook stil bij wat er nu allemaal gebeurt, en krijg je een kijkje in de toekomst."

De Olympische Spelen van 1928. De opening van de Coca-Cola fabriek in Schiedam in 1951. En een slimme samenwerking met de rockband Golden Earring (op de foto op bezoek in de bottelarij). Dit en nog meer komt voorbij in de vorm van een tentoonstelling op ‘trotters’, een soort mobiele billboards, waarop je meer kunt lezen. Loop er langs en geniet, of ga nog een stapje dieper de geschiedenis in door QR code te scannen voor achtergrondinformatie of een video. 

"Dat de tentoonstelling in Schiedam is, spreekt voor zich. In 1951 opende hier één van de fabrieken van Coca-Cola. Deze fabriek groeide al snel uit tot de grootste Coca-Cola fabriek van Nederland. Inmiddels is de fabriek gesloten, maar is Coca-Cola nog steeds sterk verbonden met Schiedam en regio Rotterdam met het hoofdkantoor bij Alexandrium. Om die reden werd één van de 10 thema’s van de reizende tentoonstelling volledig gewijd aan de bottelarij in Schiedam", aldus Coca Cola.  

Na Schiedam reist de tentoonstelling door naar de volgende locaties: 
•    14 t/m 17 augustus Avondvierdaagse Hoek van Holland 
•    17 augustus t/m 1 september Bottelarij in Dongen
•    1 september t/m 14 september De Cammeleur in Dongen

Heel de week vinden er op Southbeach diverse activiteiten plaats op en rondom de beacharena, zoals het Schiedams Kampioenschap Beachsoccer.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: