De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voorjaar bij Stadstuincentrum de Plantenschuit

De bloemenboot is er weer

De bloemenboot is er weer

SCHIEDAM - Ook op de Nieuwe Haven is het voorjaar weer duidelijk te merken. Stadstuincentrum de Plantenschuit zorgt voor een gezellige aanblik met allemaal vrolijke bloemen. Tot de zomervakantie kan iedereen van dinsdag tot en met zaterdag op de bloemenboot terecht.

door Louise Melchers

Stadstuincentrum de Plantenschuit is een echt familiebedrijf. Martijn van Halen: 'Mijn betovergrootoudoom is in 1919 met een schuit begonnen om bloemen en tuinplanten uit te venten. Hij voer vanuit Kamerik naar Aalsmeer. In 1932 kreeg hij een vaste ligplaats in Schiedam. Dit kwam goed uit, want hij had toen inmiddels vijf kinderen en het werd een beetje krap aan boord. Na al die jaren is de boot na een korte onderbreking nu weer terug in de familie en is de schuit ook onderdeel geworden van het beschermd stadsgezicht in Schiedam.'

Er is geen tuincentrum meer in de buurt en daar haakt Martijn met zijn assortiment op in. Momenteel zijn het vooral balkonplanten die je kunt kopen, maar als het weer ietsje minder koud wordt, wordt het assortiment verder uitgebreid. Op de boot zijn vanaf aankomend weekend bijvoorbeeld weer grotere tuinplanten te koop. Daarnaast doet Martijn tuinaanleg en -onderhoud in de breedste zin van het woord. Niet alleen planten of graszoden, maar ook tuinhuisjes, vlonders, schuttingen, snoeien en zelfs het kappen van bomen behoren tot de mogelijkheden. Kun je zelf je potten niet meer vullen, ook al zijn het er maar één of twee, dan kun je bij Martijn terecht. Hij komt dit dan thuis voor je regelen.

Behalve in het voorjaar is de boot ook open in het najaar en rond de kerstdagen. Openingstijden van Stadstuincentrum de Plantenschuit: dinsdag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur. Adres: Nieuwe Haven 0 in Schiedam.

1 commentaar(en) op artikel "De bloemenboot is er weer"

Leuk verhaal hierboven; leuk om te weten. Succes Martijn !

Door: Erna Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: