De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vera Sparreboom aan het woord

De Hoogstraat is fantastisch!

De Hoogstraat is fantastisch!

SCHIEDAM - Schiedam is weer een onderneemster rijker. Twee maanden geleden opende Vera Sparreboom haar modezaak 'The Feather Store' op de Hoogstraat  35a en ze is laaiend enthousiast over Schiedam.

door Louise Melchers

'Natuurlijk ken ik Schiedam al lang,' vertelt ze, ik ben opgegroeid op de Hoogstraat, waar mijn ouders vroeger motorzaak Daytona hadden. Ik ben er even weggeweest, maar gelukkig nu weer terug.'

'Twee jaar geleden overleed mijn moeder. Zij was altijd heel modebewust. Ik verkocht al haar kleding en toen kwam ik erachter dat ik kleding verkopen eigenlijk heel erg leuk vind.'  Het idee voor een eigen winkel was geboren en natuurlijk moest dat in Schiedam.

Vera richt zich voornamelijk op vrouwen vanaf een jaar of 30. Haar winkel is zeer ruim opgezet, zodat het geen enkel probleem is om een kinderwagen mee te nemen, maar ook even een moment voor jezelf hebben, behoort tot de mogelijkheden en je kunt rustig aanschuiven aan de gezellige lange tafel die in het midden van de winkel staat.

Behalve kleding van diverse merken, verkoopt ze ook schoenen en leren tassen, want een goede schoenenboetiek met een speciale collectie ontbreekt nog in Schiedam. Daarnaast verkoopt ze allerlei cadeauproducten voor in huis: geurkaarsen, geurzakjes, geursprays, handcreme en nog veel meer. 'Volgende week komt ook mijn babylijn binnen,' vertelt ze, 'die is echt geweldig!'

De collectie wordt  wekelijks met  nieuwe kledingstukken uitgebreid en ze koopt zo in dat niet heel Schiedam in hetzelfde loopt. Van alles heeft ze maar enkele exemplaren. Binnenkort breidt ze haar assortiment ook nog uit met een iets duurder kledingmerk, omdat ze het idee heeft dat daar echt behoefte aan is.

In tegenstelling tot wat de VVD zegt, vindt ze de Hoogstraat juist wel een mooie winkelstraat. 'Het is echt een plek voor speciale kleine winkeltjes die allerlei soorten producten verkopen, maar geen straat die geschikt is voor grote winkelketens. Er komen veel toeristen bij mij in de winkel die van de parkeergarage naar de musea lopen. Ook bezoekers van de Bonte Koe komen vaak nog even de winkel binnen. Ik wijs veel toeristen door naar mooie plekken in de stad of geef ze advies waar ze een lekker hapje kunnen gaan eten. Het valt mij echt op hoeveel mensen van buiten Schiedam ik binnenkrijg.'

De gemeente Schiedam zou de bereikbaarheid van de Hoogstraat nog beter kunnen maken door bijvoorbeeld het parkeren in de garage op de Koemarkt gratis te maken. Nu parkeren mensen vaak bij het ABC-complex, omdat het parkeren daar het eerste uur gratis is. Zowel voor klanten uit Schiedam-Noord als bezoekers van de musea en de Bonte Koe zou dit een bezoek extra aantrekkelijk kunnen maken.

Ze is erg te spreken over de samenwerking tussen de ondernemers op de Hoogstraat. 'Je moet wel zelf even aan de bel trekken, maar als je vragen hebt, zijn ze steeds bereid om te helpen. Het is er net een warm bad.'  Ook is ze heel blij met de Winkelmeiden die ervoor zorgen dat nog beschikbare panden op de Hoogstraat er mooi en gezellig uitzien.

Vera: 'Ondernemen op de Hoogstraat moet je wel goed doordacht aanpakken. Je moet een duidelijk plan hebben en goed voor ogen hebben wat je wilt, maar dan is het ook echt een hele mooie plek!'

4 commentaar(en) op artikel "De Hoogstraat is fantastisch!"

En zo is het maar net! Helemaal eens ...

Door: Marjolein Tuasela Op:

Wat een positief en leuk verhaal! Ga vandaag zeker een bezoek brengen aan deze winkel.

Door: Sandra Haak Op:

Heel leuk artikel!

Parkeren in de garage van de Passage is het eerste uur trouwens ook gratis!

Door: Jennifer Op:

Echt een super leuke winkel! Fantastische service en ontzettend leuke dingen! Laat ik nou precies álles willen hebben ;)

Door: Anne van Hoorn Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: