De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

70-er jaren gezelligheid rond de fonduepan

Femmes Fondue weer open

Femmes Fondue weer open
SCHIEDAM - Het pop-up-restaurant Femmes Fondue opende vanavond zijn deuren op de Broersvest 116 in Schiedam. Van 29 november 2018 tot en met 26 januari 2019 kan men er weer terecht voor een ouderwetse fondue-avond.

door Louise Melchers

Het is Astrid van Pelt weer gelukt om een mooie zaak op te zetten in het voormalige Italiaanse restaurant naast het Theater aan de Schie. Astrid: 'Het was een hele uitdaging, want het pand stond al bijna twee jaar leeg en er was werkelijk niets meer. We hebben de keuken opnieuw moeten inrichten, evenals het restaurant.'
 
Femmes Fondue is geheel ingericht in de stijl van de jaren '70, de tijd waarin de fonduepan zijn intrede deed in Nederland. Lange vorken met een stukje vlees eraan liet je garen in een pannetje met gloeiend hete olie. Bijgerechten waren erg belangrijk, want het duurde lang voordat dat stukje vlees gaar was. In de jaren '70 bestonden zelfs de sausjes nog uit een poeder dat je met een beetje water aanmaakte.

Femmes Fondue zat voorgaande jaren nog op de Grote Markt, maar is nu naar een ruimere locatie verhuisd. Iedereen die langsloopt en ziet hoe gezellig het er uitziet, is van mening dat er eigenlijk weer een blijvend restaurant op deze plaats moet komen. De eerste avond van de opening zat het pop-up-restaurant al goed vol, dus reserveren is handig. Je kunt er zowel vlees- als kaasfondue eten.

Femmes Fondue is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 24.00 uur.

Meer informatie: bezoek de website van Femmes Fondue.

Foto: de gastvrouwen van Femmes Fondue in hun popup-restaurant, met Astrid tweede van links

3 commentaar(en) op artikel "Femmes Fondue weer open"

Hoi Louise,

Je hebt de datum verkeerd. Op de website staat geopend vanaf 29 november ipv december.

Groetjes Lennard (van Zaal Beatrix)

Door: Lennard Bol Op:

Hoi Lennard, Je hebt helemaal gelijk, dank je. Ik heb het aangepast. Groetjes, Louise

Door: Jan Schrijver Op:

Ik vindt het een geweldige prestatie, om weer de fondue aan te prijzen. Heerlijk is het, en gezellig. Kom snel bij jullie een vorkje prikken.

Door: Karin Visser Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker