De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kim van Pelt (St.-Jozefmavo) in gesprek met Saskia Pegels (DA+MOOI)

Gevangen door beautyvirus

Gevangen door beautyvirus
SCHIEDAM - Saskia Pegels werkt al 28 jaar in een drogisterij en is sinds vier jaar eigenaar van DA+MOOI Schiedam. “Eenmaal gevangen door het schoonheidsvirus heb ik het nooit meer losgelaten!”

door Kim van Pelt

In haar puberteit wist Saskia niet goed wat ze wilde worden. In eerste instantie dacht ze aan een baan als verpleegster of verzorger bij de Apenheul. Op haar vijftiende kreeg ze een zaterdagbaantje in een drogisterij, dat haar toch wel goed beviel. Om er een echte baan van te maken behaalde ze verschillende diploma’s en certificaten. Op haar 21e begon ze in drogisterij DIO in Schiedam.

Toen Saskia een jaar of dertig was, vond ze het wel tijd voor een eigen winkel. Ze werd vaak gevraagd voor overnames, maar sloeg die af omdat ze geen kleine drogisterij wilde zijn. Uiteindelijk nam ze de DIO waar ze werkte op 18 oktober 2012 over. Vervolgens sloot ze zich aan bij DA+MOOI en verhuisde ze het bedrijf een deur verder naar een groter pand. Sindsdien is DA+MOOI Schiedam één van de grootste van Nederland! Er werken vijf medewerkers die hun klanten optimaal van dienst proberen te zijn.

Saskia is dolgelukkig met haar winkel. Er wordt een breed assortiment aangeboden, van schoonheid tot gezondheid. Het personeel is goed opgeleid en doet elke vijf jaar opnieuw examen, zodat klanten kunnen rekenen op goed advies. Ook kan men er twee keer in de week terecht bij de beautyschool, waar make-uplessen en adviezen over huidverzorging gegeven worden. Je zou misschien denken dat Saskia in haar vrije tijd wel even klaar is met beauty, maar niets is minder waar. “Eenmaal gevangen door het schoonheidsvirus heb ik het nooit meer losgelaten. Zelfs als ik op vakantie ben loop ik kleine drogisterijen en parfumeriewinkeltjes binnen. Lekker even binnen gluren”, zo lacht ze.


Talentgroep Journalistiek
Schiedamse Kim van Pelt (13) zit in de brugklas bij de St.-Jozefmavo in Vlaardingen. Op deze school is er sinds 2016 een 'Talentgroep Journalistiek' onder leiding van Britt Planken, journalist, bekend van verschillende publicaties op De Vlaardinger. Kim van Pelt interviewde Saskia Pegels.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over bedrijven en scholen in Schiedam e.o. goed volgen. Bij voorbaat onze dank.    

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: