De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kaasspecialist nu Alexanderhoeve

Kaasspecialist nu Alexanderhoeve

SCHIEDAM - Er zijn de afgelopen maanden flink wat wisselingen geweest in Winkelcentrum Spaland. Het lijkt er nu op dat ook de kaasboer op nummer 33 een nieuwe winkelier is. Maar niets is minder waar. Dat is en blijft dezelfde kaasboer in de persoon van Niels van Erkel. Wel verandert de naam van 'de Kaasspecialist' in 'Alexanderhoeve'. 

Niels van Erkel - met zijn 21 jaar zal hij ongetwijfeld tot de jongste zelfstandige kaasboeren in ons land horen - legt uit hoe het zit. Al heel jong maakte hij met het kaasvak kennis, toen hij bij 'de Kaasspecialist' een stage volgde voor zijn mbo-opleiding. Dat beviel van alle kanten zo goed, dat hij na het afronden van zijn opleiding er in dienst ging en opklom naar de functie van bedrijfsleider. Al op 19-jarige leeftijd zette hij de stap naar het zelfstandig ondernemerschap als franchisenemer van 'de Kaasspecialist'. De gehele franchiseketen is nu overgenomen door een grotere keten met als naam 'Alexanderhoeve'. 

In 1921 werd de Alexanderhoeve aan de Oude Rijn in Woerden gebouwd. Decennia lang werden er koeien gehouden. Van de melk werd kaas gemaakt. Vanaf 1961 heeft de Alexanderhoeve zich gespecialiseerd tot kaaspakhuis waar kazen ambachtelijk worden gerijpt om vervolgens in de aangesloten Alexanderhoeve-winkels  te worden verkocht. Naast de kazen van het eigen merk vind je in de winkels een compleet assortiment van alle soorten binnen- en buitenlandse kazen, plus noten en delicatessen. 

Aan de winkel in het Winkelcentrum Spaland is inmiddels de oude bestikkering verwijderd. In de winkel is de nieuwe naam al zichtbaar aan het met Alexanderhoeve-kazen uitgebreide assortiment. Binnenkort zal de nieuwe naam ook op de buitenkant van de winkel prijken. 


We stellen het zeer op prijs als je
onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over Schiedamse bedrijven goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: