De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In 'De Vintage Boutique'

Kleding nooit duurder dan 5€

Kleding nooit duurder dan 5€

SCHIEDAM - Schiedammers Frits (48) en Sonja (42) van Haren zijn vandaag op de kop af tien weken open met hun winkel in tweedehands kleding aan de Broersveld 121b. De naam 'De Vintage Boutique' klinkt best chic. Je kunt er ook chique kleding kopen, maar net zo gemakkelijk vrijetijdskleding. Met één belangrijke regel: de kleding kost nooit meer dan vijf euro. Goedkoper kan wel, zoals (nieuwe) Cars spijkerbroeken voor 3 euro. Hoe is het mogelijk?

door Jan Schrijver

Dat is een vraag die je je inderdaad kunt stellen: hoe is het mogelijk? Het echtpaar Van Haren heeft een missie: "Ons doel is dat iedereen er leuk uit kan zien, zonder dat er veel geld voor betaald wordt. Mooie tweede hands kleding voor een eerlijke prijs!"

Frits van Haren had een technisch beroep en timmerde jaren geleden ondernemend goed aan de weg, totdat het noodlot toesloeg. Hij werd getroffen door een dubbele ingeklapte long. Dan wordt het moeilijk als je als kleine ondernemer van je eigen arbeidsinzet afhankelijk bent. Het gezin Van Haren kreeg het financieel zo moeilijk, dat gedurende een periode van drie jaar met regelmaat een beroep op de voedselbank gedaan moest worden. Frits en Sonja kregen na een periode van afzien het hoofd weer boven water. Onder meer werd ervaring opgedaan met de verkoop van tweedehands kleding op de markt. 

"We wilden echter een vaste uitvalsbasis hebben. Dan ben je minder afhankelijk van weer en wind. En kun je meer doen", zegt Frits. Zo heeft De Vintage Boutique niet alleen een winkel, maar ook een magazijn erachter. Met daarin een wasmachine en ruimte voor voorraad. De wasmachine wordt alleen gebruikt als bepaalde geselecteerde kleding een vlekje heeft dat door een wasbeurt te verwijderen is. Overigens, alle kleding wordt gestoomd, boven de 100 graden Celsius. Om de kleding betaalbaar te houden doen Frits en Sonja dat zelf, met eigen apparatuur. Door het land heen is Frits op zoek naar partijen tweedehands kleding, die de moeite waard zijn. Uit de partijen die gekocht worden, wordt een selectie gemaakt, van wat in de winkel kan. Wat er niet in de winkel verkocht kan worden, wordt aan charitatieve instanties gegeven. Ook wordt kleding overgenomen van particulieren. Daarvoor wordt een kiloprijs betaald van 0,25 euro per kilo. "De kleding die we voor die prijs kopen van particulieren dient schoon en heel te zijn", zegt Sonja. Op die manier kunnen Frits en Sonja het waarmaken dat een kledingstuk nooit duurder is dan 5 euro.

Frits ergert zich trouwens aan kringloopwinkels waar - nu het weer iets beter lijkt te gaan met onze nationale economie - de prijzen voor de vintage-artikelen soms de pan uitrijzen. Dat zijn vaak winkels die alle voorraad hebben gekregen zonder er een cent voor te hebben betaald en waar de medewerkers gratis werken. Frits: "Het kan dan wel beter gaan met de economie, dat neemt niet weg dat het niet met iedereen beter gaat. Er zijn nog te veel mensen die armoe leiden, die in een gezin met kinderen elke maand weer de eindjes aan elkaar moeten knopen. Zeker ook in Schiedam en omgeving is er nog te veel armoede. Voor ons is iedereen gelijk die in de winkel komt. Maar we willen dat ook de mensen die het niet breed hebben, met een brede glimlach op hun gezicht naar buiten gaan, als ze iets moois hebben kunnen kopen bij ons. We hebben het allemaal zelf meegemaakt; dat zijn we niet vergeten, dat is ons niet in de koude kleren gaan zitten." 


We stellen het zeer op prijs als je
onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over Schiedamse bedrijven goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

8 commentaar(en) op artikel "Kleding nooit duurder dan 5€"

ik had een vraag heb zelf ook kleding die ik niet meer draag kan ik dat ook bij jullie afgeven zonden om het weg te geven hoor graag een reactie gr joke

Door: joke boose Op:

Ha Joke, je kunt het afgeven. Ze betalen er 25 ct per kg voor. Maar weggeven zal denk ik ook mogelijk zijn.

Door: Jan Schrijver Op:

Een mooie winkel, voor ieder wat wils. Ze zijn klantvriendelijk en geven goede service.

Door: Youri Op:

Hele mooie zaak en erg klantvriendelijk.

Ik kom zeker nog eens terug

Door: Lianne Op:

Ik zou graag een telefoonnummer willen weten. En de openingstijden.

En is de winkel bereikbaar met een auto.

Door: Jeanne Op:

tot welke maat gaat de kleding?en wat is het adres en de openings tijden?kom graag eens een kijkje nemen

Door: gytha keulen Op:

Jeanne, telefoonnummers zij 06 1785 2130 en 06 2359 7567.

Je kunt het best parkeren in de parkeergarage van Albert Heijn, Blokker, C & A die er vlak bij ligt (ingang Kreupelstraat), eerste uur gratis.

Gytha, adres staat in het artikel.

Bij een tweedehandswinkel werkt het niet zo dat men tot bepaalde maten gaat, hangt uiteraard van het aanbod af, maar het begint in ieder geval met kinderkleding.

Zie ook op hun Facebook-pagina:

https://www.facebook.com/pg/DeVintageBoutique/about/?ref=page_internal

Door: Jan Schrijver Op:

Wij proberen alle kledingmaten voor dames en heren in de winkel op voorraad te houden. U kunt bij ons terecht va maat Xs tot 4a5 keer xl . Openings tijden zijn . Op maandag gesloten di t/m vr van9.30 -1730

Do koopavond tot 21.00

ZA van 9.30 - 17.00 .

Elke eerste zondag van de maand.

Door: De Vintage boutique Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: