De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Maar nog niet open...

Proeflokaal Sijgje feestelijk open

Proeflokaal Sijgje feestelijk open

SCHIEDAM - Op 2 december jl. meldden wij het goede nieuws dat na een kortstondig mislukt avontuur in 't Sterretje, een nieuwe uitbater was gevonden in 'Sijgje'. Deze restaurant franchiseformule heeft in andere plaatsen inmiddels het bestaansrecht bewezen. Proeflokaal Sijgje had wel gedacht begin maart het restaurant te kunnen openen, maar helaas is het nog niet zover. De vergunning is nog niet binnen.

De uitbaters laten zich geenszins uit het veld slaan en hebben morgen rond twaalf uur een feestelijk openingsmoment gepland en dat laten ze maar gewoon doorgaan. Ze hebben daarvoor Jack F. Kerklaan bereid gevonden om voor een humoristische noot te zorgen en zijn onovertroffen woordverhaspelingen op Schiedam en omstreken los te laten.

Overigens is Jack Kerklaan van oudsher bekend met wat ooit Café 't Sterretje was, want 40 jaar geleden hield hij zich er al op met tout het Schiedams journaille, in de niet weg te denken en tot in verre omgeving om Buitenhavenweg en Hoogstraat - afhankelijk van windrichting - te ruiken lucht van spareribs, sliptongen en kipsateh, van kok Jan Brussé die meesterlijk in zijn kleine keuken heel veel Schiedammers van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd wist te voorzien. Als oude scheepskok had hij een eetcafé avant la lettre neergezet waar nadat de keuken zo rond half 10 de frituur en pannen had uitgezet, de tafels aan de kant werden geschoven en heel sociaal en sportief Schiedam aan de bar aanschoof.

Na de vele jaren van de Brussé's in dit zo centraal gelegen proeflokaal, is het Sterretje nooit meer top geweest. Hopelijk gaat het Sijgje lukken de traditie van goed eten voor weinig weer voort te zetten en schuiven vele honderden Schiedammers weer bar niet boos aan. Ze moeten wat dat betreft Van der Wal ook al meer dan een jaar missen, en de Stoker is het door het uitblijven van de vergunning daar nog steeds niet geworden. We gaan ervan uit dat Sijgje wel snel los gaat komen, dan krijgen we een mooi Oud-Hollands boers klinkend setje: Sijgje tegenover de Pannekoe. 

Lees ons eerdere stukje.

5 commentaar(en) op artikel "Proeflokaal Sijgje feestelijk open"

Heel veel geluk en plezier.

Mis inderdaad al jaren de gezelligheid en smakelijke maaltijden.

Door: M. Emons Op:

Volgens mij had de stoker wel de vergunning maar klopte de eigenaar zelf niet...

Heeft pas nog ff een paar weken vastgezeten ivm wanbetalingen

Door: Ina boer Op:

Geweldig dat deze markante lokatie weer gaat leven.

Natuurlijk mogen ze snel LOS gaan !

Door: Arie Villerius Op:

Ik heb fantastische tijden meegemaakt in het Sterretje als oud-Schiedammer. Vooral toen die oude gammele piano er nog stond en er een boogie-woogie op werd gespeeld door een van de gasten. Wat een tijd ! Ga zeker nog eens langs zodra ik weer eens in mijn oude stand ben.

Door: Freek Louis Op:

Dank voor dit leuke artikel . Maar gisteren is het dan toch echt gebeurd. ‘s Ochtends om 11.00 de vergunning opgehaald en om 17.00 konden wij de eerste gasten ontvangen.

Veel complimenten mogen ontvangen over de inrichting, sfeer maar ook over het eten en de bediening.

Dank u wel daarvoor

Door: Claudio Houtman Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: