De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Waar naartoe? Naar Pannenkoe

Waar naartoe? Naar Pannenkoe

SCHIEDAM - Sinds kort heeft een nieuwe eetgelegenheid zich in Schiedam gevestigd. De franchisenemers zijn maar al te bekend; jarenlang waren Francois en Natascha populaire patatbakkers uit naam van Bram Ladage op de Broersvest. Nu is het enthousiaste tweetal aan de overkant op de Buitenhavenweg neergestreken.

door Ton de Leede

De behuizing is wel even wat anders. Het authentieke VVV-kantoor, dat ooit als politiebureau dienst deed, is een ruim en leuk eethuis geworden. De houten vloer, de witleren stoelen en stoere tafels vormen een doordacht geheel. Voor de ramen hangen vastgebonden gordijnen met een koemotief. Voor de allerkleinsten is een aparte ruimte ingericht en de iets ouderen kunnen tafelvoetballen. 

Het plafond is hoog, maar dat geeft op een ijskoude avond als afgelopen week een groot probleem. Volgens eigenaar Francois is de huisvesting te vergelijken met een koektrommel en een schurende deksel. Er komt de nodige kou binnen en het voelt alsof de lichte tocht van alle kanten komt. Als eter trek je niet je jas aan, maar die neiging dringt zich wel op.

Hoewel er de nodige pannenkoeken worden geconsumeerd, kan ook een diner worden genuttigd. Na een knapperig stokbroodje met kruidenboter of roomboter is het hoofdgerecht smakelijk. De angusbiefstuk is zoals gewenst medium gebakken en op het grote bord ligt een lekker portie patat en knisperende groente. Niet talmen, maar gelijk opeten anders is de afkoeling flink. Een dessert werd niet besteld, de gang naar een warme huiskamer werd snel ingezet.

Pannenkoe is zeker een aanwinst binnen de Schiedamse horeca, aan de ambitieuze en gastvrije Francois en Natascha zal het niet liggen.
 
Pannenkoe
Buitenhavenweg 7-9
3113 BC Schiedam
 

1 commentaar(en) op artikel "Waar naartoe? Naar Pannenkoe"

Gisteren heerlijk geluncht met mijn familie en buiten sneeuwde het maar binnen bij de Pannekoe was het gezellig en heerlijk warm. Een aanwinst voor Schiedam.Eten was bovendien super en ook warm.

Door: Yvonne Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: