De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wespennest? De Irado doet het zo

Wespennest? De Irado doet het zo

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Heb je last van een wespennest? Dan kun je de Irado bellen. Het nest wordt dan ingespoten met een wit poedergif. De wespen die het goedje over zich heen gespoten krijgen of die er bij de ingang van het nest mee in aanraking komen, brengen het naar binnen, komen in aanraking met de koningin, waardoor ook de andere wespen in aanraking komen met het witte gif.

Deze dienst van de ongediertebestrijders is niet gratis maar kost 55 euro. Als het goed is, zijn na twee dagen de wespen dood. Zo niet, komt de Irado gratis terug. Je pinbewijs is tevens je garantiebewijs. 

Dennis, op de foto aan het werk in zijn beschermingsoutfit, en zijn vier collega's bestrijken het werkgebied Schiedam en Vlaardingen. In de zomer hebben zij het drukker dan in de winter. In de zomer zijn er meer wespennesten. Na overwintering van de koningin laten wespen zich meestal pas in de zomer weer zien. Wespen zijn te herkennen aan de gele en zwarte dwars strepen op het achterlijf en twee paar doorzichtige vleugels. Soms zijn nesten binnen in een pand, soms buiten. Dennis waarschuwt de bewoners afstand te nemen als hij aan het werk is. De ingespoten wespen zijn na inspuiting namelijk blind en steken er daarna letterlijk blind op los.

De ongediertebestrijders hebben ook met regelmaat oproepen wegens ratten. Daarvoor worden buiten klemmen gezet. Toepassing van vergif is buiten niet toegestaan. Zomers is er meer overlast door ratten dan in de winter, doordat de mensen dan meer buiten gaan leven en daarbij helaas etensresten niet altijd goed opruimen. Verder heeft het vijftal te maken met onder meer muizen, vlooien, kakkerlakken, duiven, zilvervisjes en papiervisjes. Eigenlijk alles wat kruipt en vliegt en overlast geeft. 

Zie hier onze eerdere artikelen over rattenoverlast. 
http://deschiedammeronline.nl/Artikel-Detail/het-is-van-de-ratten-bezeken
http://deschiedammeronline.nl/Artikel-Detail/rattenoverlast-nieuwland-groenoord
http://deschiedammeronline.nl/Artikel-Detail/eendjes-voeren-liever-niet-1

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: