De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Cees Kroone in Mopperpuntjes

Hoe kom je van 700 weesfietsen af?

Hoe kom je van 700 weesfietsen af?

SCHIEDAM - In de nieuwe rubriek Mopperpuntjes is stadsfotograaf Cees Kroone de tweede gast. Wat hem dwars zit, is de grote hoeveelheid ongebruikte oude fietsen die voor eeuwig gestald lijken te zijn in met name de oudere wijken van de stad. We hebben het dan over de zogenoemde weesfietsen.

Cees Kroone gebruikt in het begin van zijn betoog enkele malen het woord 'leenfietsen' die de stad ontsieren, maar leenfietsen zijn fietsen die wél gebruikt worden en die zouden passen in de deeleconomie, op voorwaarde uiteraard dat dit lenen met goedkeuring van beide partijen gebeurt. Cees bedoelt weesfietsen en hij gaat gedurende de video die Jan Willem de Boer van JW TV met hem maakte over zijn mopperpunt op gegeven moment over op de bedoelde term 'weesfietsen', dus fietsen die géén eigenaar meer lijken te hebben. Om niet zomaar fietsen te verwijderen, gaat de gemeente voorzichtig te werk en brengt daarom eerst stickers aan (zie eerste foto onder, maak de foto groter door erop te klikken). Er zijn er 200 gestickerd, maar er staan er volgens Cees nog wel 500 her en der verspreid door de stad. Sommige fietsen staan er al langer dan twee jaar; Cees weet dat omdat hij veel van de fietsen heeft gefotografeerd.

Waar Cees zich bijzonder aan ergert, is dat ook de inmiddels gestickerde fietsen uiteindelijk niet worden verwijderd. Het probleem schijnt volgens Cees te zijn, dat de loods waarin deze gestald worden vol is. Althans dat wordt gezegd, maar Cees betwijfelt dit. De meeste weesfietsen kunnen overigens zo bij het oud ijzer. Probleem met de fietsen die wel te herstellen zijn, is dat dit repareren niet in de eigen stad mag, maar dat dit elders dient te gebeuren, in die zin dat ze niet in eigen stad weer op de weg mogen komen.

Je kunt de reportage van Jan Willem de Boer van JW TV zien onder deze link.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: