De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Laat de bomen op de Westfrankelandsedijk staan

Kappen nou met dat gekap

Kappen nou met dat gekap

INGEZONDEN BRIEF

Beste redactieleden,

Kunnen jullie de Schiedammer ook inzetten ter voorkoming van de boomkap aan de Westfrankelandsedijk? Misschien dat het helpt. Bijna 100 bomen gaan om ten behoeve van een wandelpad. De reinigende functie van een boom van fijnstof is zo groot dat je eigenlijk geen enkele boom kunt missen. Gisteren vertelde Huib Sneep, de bomenexpert, nog dat hij proeven doet met platen aluminium die hij opgehangen heeft. Bij de haven langs de Maas is het aluminium aangetast . De plaat in het Beatrixpark tussen de bomen is volledig gaaf. Luistert de gemeente niet naar zulke onderzoeken?

Moet mooi voor gezond?

Laatst vertelde de longarts van Vlietland mij hoe erg de vieze lucht hier is en hoe groot het effect hiervan op kinderen is die hier opgroeien.

Kortom, ik kan hier uren over doorzagen, maar iedere boom helpt. Het zijn trouwens allemaal gezonde bomen die gekapt gaan worden.

Hoe krijgen we de schiedammers en zeker de beslissers bij de gemeente doordrongen van de ernst? Mensen zouden moeten reageren naar de gemeente en hun zorg uitspreken. Dit kan door een e-mail te sturen naar: college@schiedam.nl of door het contactformulier in te vullen op de site van de Gemeente Schiedam. Een brief sturen kan ook: Postbus 1501, 3100 EA  Schiedam.

Zegt het voort....

Jos van Veen

N.B. Op 23 oktober is er een openbare vergadering op het Stadskantoor (Aleidazaal) over dit onderwerp. 

6 commentaar(en) op artikel "Kappen nou met dat gekap"

Bomen zijn de longen op onze planeet. Het college van Schiedam komt op het , lumineuze, idee om gezonde bomen te kappen voor een fiets- en voetpad. Wat er mijns inziens al ligt. Iedereen heeft de mond vol over het milieu Dit is de zuivere afbraak wanneer dit door gaat.. College gebruik je verstand en laat dit onzinnige plan varen. De verkiezingen komen er aan....Ademen moeten we toch allemaal !

Door: R.Schaeffer Op:

Bij de bezwaarschriften-commissie hebben zich meer dan dertig Schiedammers gemeld die vinden dat de kap niet door mag gaan. En via social media hebben al honderden mensen zich tegen het plan gekeerd.

Het gaat om bomen tot 25 meter hoog, waaronder populieren, esdoorns, elzen en iepen. Volgens Huib Sneep, een expert op het gebied van bomen maar ook van ruimtelijke inrichting, zijn de bomen niet alleen mooi, maar ook nuttig. "Ze vormen de begrenzing tussen industrie- en woongebied", zegt hij. "Ze houden dus ook veel vuil en geluid van bedrijven tegen. En dat is voor de bewoners in Schiedam-West en Zuid wel zo prettig."

Voor het nieuwe, regionale (snel)fietspad valt volgens Sneep nog wel wat te zeggen, maar voor het metersbrede voetpad heeft hij geen goed woord over. "Er lopen hier bijna nooit mensen, want aan de overkant heb je prachtige parken, als het Sterrebos. De enigen die ervan overtuigd zijn dat hier mensen lopen, zijn de ontwerpers van dit plan die niet in Schiedam wonen"!

De ontwerpers wonen dus meer dan 100 meter van de mooie bomen, zijn geen Schiedammers. Het ziet er alleen naar uit dat de bezwaren ongegrond worden

verklaard, omdat de indieners van dit bezwaar, mensen die in Schiedam wonen, meer dan 100 meter van de bomenrij wonen... Oh ja, om over de kosten die de kap met zich meebrengt nog maar niet te spreken, wat zou dit geld beter kunnen worden besteed aan nuttige zaken zoals onderwijs en zorg. Het rooien van de bomen kost EUR 83000 en de totale kosten van dit onzinnige plan komen op EUR 200.000 . Het ergste is dat de Gemeente Schiedam graag wil dat burgers participeren maar dan moet je dus wel binnen een straal van 100 meter van het probleem wonen begrijp ik nu. ter info: 23 oktober van 19.00 tot 20.00 uur is er de openbare vergadering, komt u ook?

Door: Jolanda de Bloeme Op:

****Kappen met het Kappen**** en naar je medeburgers luisteren!!.

Door: Ton Brökling Op:

Ik maak me al een tijd zorgen over de slechte luchtkwaliteit in Schiedam met 2 opgroeiende kinderen met astma. We hebben elke boom hard nodig.

Ik deel nu ook de zorgen over het 'gezonde' verstand rondom de besluitvorming van deze bomenkap.

Waar zijn we mee bezig?

Door: Hester forrester-boeyinga Op:

Waarde elite

de bomen zijn als vanouds van levensbelang. Waar ook ter wereld. Er worden in Schiedam al veel te veel bomen gekapt en in het bijzonder zijn deze bomen niet alleen mooi maar ook nog eens een geluidswerend. Totale onzin om het bewuste voetpad te prevaleren boven het welzijn. Het wordt tijd om na te denken. Dus KAPPEN MET KAPPEN svp!

Door: A de Vaal Op:

Bewoners Schiedam-west zouden met meer dan 100m. afstand tot de bomen niet ontvankelijk zijn !? Dit regentenkollege is met hun mijlen afstand van de burgers niet ontvankelijk ! Dit kollege staat mijlenver weg van de wil van de bevolking.

Door: aart lukaart Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: