De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Live at Walhalla, Rotterdam' gepresenteerd tijdens Jazzdistillery

Live CD 'Let's be Gypsies'

Live CD 'Let's be Gypsies'

SCHIEDAM - Na afloop van het optreden van 'Let's be Gypsies' op de zaterdagavond van Jazzdistillery in Schiedam presenteerde de band vol trots zijn eerste cd. Deze werd enthousiast gekocht en velen lieten de kans niet onbenut om gelijk de handtekeningen van de spelers te bemachtigen.


De cd is ontstaan tijdens een optreden in Walhalla in Rotterdam. Ton Voskuilen, contrabassist en senior van het gezelschap, vertelt dat hij zonder dit aan de anderen te vertellen opnames had gemaakt. 'Anders worden ze maar zenuwachtig,' aldus Voskuilen. 'Het zijn tenslotte nog zulke jonge jongens. Na afloop bleken deze opnames zo goed te zijn, dat ze cd-waardig waren.' Het is altijd spannend om te horen of een cd inderdaad net zo beluisterbaar is als een live-optreden, zeker als het zo'n fijn optreden is als de band zaterdagavond ten gehore bracht. 

De passie straalt inderdaad van hun optreden af, zoals ook beloofd wordt in het programmaboekje van de Jazzdistillery. Erik Koning (foto onder), viool, afgestudeerd aan het zigeunerkamp in Rijswijk, zoals hij zelf zegt in het boek 'For the Love of Musis' van Nathalie Lans, weet de harten van de aanwezigen te veroveren met zijn prachtige spel. Roy de Rijke (sologitaar, 2e foto onder) laat zich van zijn beste kant zien en weet het publiek nauw bij het optreden te betrekken. Mike van Leeuwen  (slaggitaar) en Ton Voskuilen laten ook zien dat ze ontzettend veel plezier hebben in het spelen en als rots in de branding zit vanavond Arno van Nieuwenhuize, die zijn sporen reeds verdiend heeft bij het Metropool orkest, enthousiast achter de drums. Het is echt een feestje om deze swingende band te zien en horen optreden. Stilzitten is er niet bij. Ook op de afterparty laten de heren zich op de dansvloer op de beats van DJ Maestro niet onbetuigd. Die vrolijkheid werkt zeer aanstekelijk.

Thuisgekomen zet ik verwachtingsvol de cd op, die heerlijke livesfeer is gelijk weer terug. Kom maar op met die volgende cd van Let's be Gypsies'!

Louise Melchers

2 commentaar(en) op artikel "Live CD 'Let's be Gypsies'"

Bedankt Louise.

Voor alle nieuwsgierigen ; de cd is te bestellen op http://www.djtoniefiat.nl/contact/

of te koop bij elk liveoptreden en kost €7.50.

Door: TON Voskuilen Op:

Lekkere CD jongens,goed gedaan op naar nummer 2!👍

Door: Leo Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: