De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Meloen? Aha, dit is 'n pompoen!

Meloen? Aha, dit is 'n pompoen!

SCHIEDAM - Pompoenen, ze zijn er in soorten en maten. Vóór Haloween zijn er meer soorten in de winkel dan erna. Niet gangbare soorten worden erna opgeruimd. Vervelend als de sticker verwijderd is, de afgeprijsde prijs niet in het systeem staat en de jonge dame achter de kassa het verschil niet weet tussen een pompoen en een meloen. Let wel, het pompoenseizoen is nu begonnen...

door Jan Schrijver

Net na het Amerikaanse feest Halloween komen bij Albert Heijn de pompoenen altijd in de opruiming. De weken ervoor wordt dit eten verkocht om er enge koppen van te maken. Erna gebruiken we de pompoenen weer waarvoor deze bedoeld zijn: eten. Zo ook nu, in de AH in het Winkelcentrum Spaland, een bak vol met allerhande pompoenen. Alle pompoenen 99 cent per kilo, behalve de flespompoen, zo lees ik. De flespompoen heeft de winkel altijd in het assortiment. Ik zoek een fraaie pompoen uit, niet zijnde een flespompoen, maar een zogenoemde spaghetti-pompoen. Met de twee kilo zware pompoen en nog wat boodschappen naar de kassa. Ik kijk mee op de kassa-monitor en zie dat de jonge dame achter de kassa 'meloen' heeft aangeslagen voor een bedrag van 2,79 euro. Ik wijs haar erop. 'Oh, sorry, is dit geen meloen dan?' 'Nee, een pompoen', zeg ik. 'AH', reageert zij vol verbazing. Ze gaat op zoek naar een code, maar kan geen toepasselijke vinden, behalve één die de pompoen met z'n twee kilo het lieve sommetje van 5,15 laat kosten. Ik zeg haar dan die  5,15 maar aan te slaan, anders zou het te veel ophouden voor de rij wachtenden aan deze kassa. Ik ga wel naar de klantenservice, zeg ik haar. Zij blij.

Ik leg de pompoen op de toonbank van de klantenservice. De jonge dame aldaar vraagt me wat zij voor mij en mijn meloen kan betekenen. Ik duid het ding opnieuw als 'pompoen', dezelfde verbazing als even ervoor bij de kassa. Ze snuffelt in de bonus-folder, maar daar staan geen pompoenen in. Het is ook geen bonus-aanbieding, maar gewoon een opruiming van een restant. 'Ik sta hier nog maar pas', verontschuldigt ze, en ze haalt er haar cheffin bij, waarvan wordt aangegeven dat zij er ook nog maar pas werkt. De cheffin besluit in de winkel poolshoogte te gaan nemen bij de pompoenen. 'Inderdaad', zo komt ze terug met de mededeling, 'inderdaad deze pompoen moet 99 cent per kilo kosten'.

Met z'n tweeën zoeken ze in het systeem, en met z'n tweeën helpen ze tegelijkertijd een andere klant, die zojuist een pyjama heeft aangeschaft van Ten Cate, met daarop een prijs geplakt 'van 49,90 voor 24,95' terwijl er ook nog een vette rode sticker op de verpakking aangeeft '50%'. Zoals het ook met het brood is dat in de bonus is en waar je in verband met de dreigende oudbakkenheid nog eens gebruik kunt maken van een stickerkorting van 35%. Die gaat dan nog eens van de aanbiedingsprijs af. Dus begrijpelijk dat deze mevrouw dacht een pyjama voor 12,48 gekocht te hebben. De cheffin maakt duidelijk aan de klant dat deze sticker alleen was om die andere prijssticker te benadrukken. De cheffin geeft de klantenservice-jongedame vervolgens aan: maar eerst deze mijnheer terugbetalen met zijn pompoen, want die was eerder.

Ik had al uitgerekend dat de retourbetaling op 3,15 neerkwam. Na enig gereken komen de dames op hetzelfde bedrag uit en krijg ik wat muntjes. En nog belangrijker, de woorden van de cheffin: "Mijnheer, excuses voor het ongemak. En we gaan nu uitzoeken waar het fout zit en ervoor zorgen dat het goed in het systeem komt te staan. Dank u beleefd mijnheer voor uw geduld."  Jammer dat het fout in het systeem staat- en het gebeurt wel vaker dat een aanbieding bij AH niet goed in het systeem staat of een kortingsticker over het hoofd wordt gezien (ik controleer dus altijd de bon of kijk mee op het scherm) -  maar top hoe het wordt afgehandeld, al duurt het wel even.

Inmiddels liggen de op te ruimen pompoenen in een andere bak en is er een poster boven gehangen met de naamgeving van de verschillende pompoenen. Ik neem aan dat iedereen die achter de kassa zit de poster gelezen heeft en voortaan het verschil weet tussen een meloen en een pompoen. Bij twijfel, zet je tanden er maar in dan...

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: