De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ook in Kethel streep door Koningsdag?

Ook in Kethel streep door Koningsdag?

SCHIEDAM - Nu Café Sjiek heeft bekendgemaakt dit jaar géén activiteiten te organiseren op de aanstaande Koningsdag, dreigen ook de meer dan een eeuw oude Oranje-activiteiten in Kethel ten einde te gaan komen. Bestuurslid Mirjan Bunskoek van Oranjevereniging Wilhelmina Kethel zond ons haar hartenkreet. De gemeentelijke subsidie is verminderd, sponsors zijn moeilijker te vinden en ook de komst van nieuwe vrijwilligers is dringend gewenst. Hieronder lees je haar ingezonden brief.

"Ik schrijf namens het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina Kethel. Wij organiseren voor de 120ste keer Koningsdag in Kethel dit jaar. Maar dit zou zomaar eens de laatste keer kunnen zijn......

Ons bestuur bestaat uit vrijwilligers die variërend 15 tot 25 jaar meedraaien op ons mooie feest. We zijn ook 1 van de, qua leeftijd jongste oranje besturen van Nederland. We hebben het altijd met veel plezier gedaan. Maar het organiseren van Koningsdag wordt elk jaar moeilijker. De gemeente trekt met de subsidie het centrum voor, omdat ze daar meer mensen willen trekken. De subsidie valt hierdoor de afgelopen jaren voor ons lager uit. Terwijl als je het de gemiddelde Schiedammer vraagt, Kethel met Koningsdag 'place to be' is in Schiedam.

Daarnaast worden de regels waar we ons aan moeten houden steeds strenger en de kosten van bijvoorbeeld beveiliging, vergunningen, verkeersregelaars en onder andere ehbo steeds hoger. Onze inkomsten blijven redelijk gelijk. Maar helaas zijn er weinig bedrijven die ons nog willen sponsoren. We kunnen moeilijk het bier 4 euro maken, want dan gaat iedereen wel ergens anders drinken. Koningsdag hoort ook gewoon voor iedereen betaalbaar te blijven. 

Vorig jaar hebben we zoveel verlies gedraaid dat we pas sinds een maand weten dat we door kunnen gaan dit jaar met organiseren. Als we veel gaan bezuinigen, betekent dat dat we moeten snijden in ons programma en dat willen we niet want dat heeft ook weer gevolgen voor de subsidie.

Dan hebben we ook nog het tekort aan vrijwilligers. Na het wegvallen van weer een aantal vrijwilligers omdat die gewoon inmiddels op leeftijd zijn, wordt het steeds lastiger om de dag te runnen met de handen die er zijn. Jonge vrijwilligers zijn bijna niet te vinden en willen zelf Koningsdag vieren. Door het feit dat het ons steeds moeilijker wordt gemaakt op meerdere fronten, wil het grootste deel van het bestuur er na deze editie het bijltje bij neergooien.

Het gaat ons aan het hart als deze traditie in ons prachtige Kethel zou verdwijnen. En hopen dat er mensen op gaan staan met nieuwe energie voor de vereniging en een verse kijk erop.

Met vriendelijke groet,
Mirjan Bunskoek
Algemeen bestuurslid"

info@ov-wilhelminakethel.nl
 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over verenigingsactiviteiten in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

13 commentaar(en) op artikel "Ook in Kethel streep door Koningsdag?"

CDA wethouder mw P. Van Aaken draait alles de nek om in Schiedam. Buurthuizen, ouderenverenigingen etc etc etc. Blijkbaar is er meer geld nodig voor andere, onzinnige, zaken. Als het maar niet ten goede komt van de Schiedammers. Stop deze vrouw en het afbraakbeleid in onze stad. Ga de stad in op koopavond en kijk om je heen. Alles hier in deze stad wordt kapot gemaakt.

Door: M vd Nagel Op:

Misschien is het handig om een soort sponsorclub op te richten waar mensen die bij willen dragen hun persoonlijke sponsorbijdrage kunnen inbrengen. Wellicht dat daar ook een begin voor een verdere voorgang ligt?

Groet

Gerard Paulussen

Door: Gerard Paulussen Op:

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen ben ik toch benieuwd hoe de verschillende partijen denken over het vergunningenbeleid van de gemeente ten aanzien van horeca maar ook sportverenigingen. Daar rept de gemeentelijke stemwijzer dan weer niet over...

Door: Adam Op:

Straks staan er om elk evenement of beoogd evenement een overvloed aan dranghekken,lopen er op elke vierkante meter uniformen in de vorm van beveiliging,handhaving en politie,maar zorgt deze politiek correcte aanpak ervoor dat er geen mens meer naar zo’n evenement wil en-of kan. Hulde voor onze bestuurders met de visie van een blinde vink!

Door: C.Scheepmaker Op:

ja zo is ook het maasboulevardfest verdwenen en zo verdwijnt er nog veel meer in Schiedam

Door: john keemink Op:

Het zou zo zonde zijn als Konings dag niet meer kan plaats vinden,juist in Schiedam[kethel] is t zo gezellig en kijken we er ieder jaar weer naar uit.

Hoop dat t toch gaat lukken

Door: Silvia Op:

Belachelijk, Schiedam wordt om zeep geholpen. Nee dan kun je maar beter geld uitgeven om een bordeel te vestigen! 😡😡😡

Het is het enige leuke feestje in Schiedam zonder trammelant waar echt iedereen naar toe gaat. Misschien willen mensen en kleine bijdrage doen om het te behouden? Ik in ieder geval wel

Door: Esther Op:

Vergeet niet te lezen dat er ook VRIJWILLIGERS nodig zijn voor deze dag!!! Niet aleen geld!

Door: Nanny Op:

Door de absurde regelgeving door de gemeente Schiedan wordt alles kapot gemaakt.

Door: Hans Op:

Heel veel respect voor de vrijwilligers die al jarenlang hun tijd vrij maken om zich in te zetten voor dit feest. Niet alleen op koningsdag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Maar ook de dag ervoor en erna.

Begrijp jullie noodkreet en respecteer de beslissing die jullie nemen. Financieel moet het ook haalbaar blijven.

Zonder hulp kun je niet.

Door: Johanna Op:

Nou ik zou graag in het bestuur gaan. Natuurlijk mag dit feest niet verdwijnen.

Door: Erik Op:

Wilt u uw financiële problemen oplossen?

Bedrijfskapitaal nodig?

Moet u om wat voor reden dan ook lenen?

Van plan om een nieuw huis te krijgen?

Onze service is zeer snel en betrouwbaar, aangezien we leningen verstrekken aan zowel bedrijven als particulieren voor slechts 2%. Neem nu gewoon contact met ons op via EUROPAFUNDING@GMAIL.COM en geniet van onze betrouwbare leendiensten die voor iedereen beschikbaar is.

Door: Josef Wilmer Op:

Nog even en het is weer zover Koningsdag 2019. Dit jaar organiseert Fresh Events voor het eerst de koningsdag braderie in Schiedam Ketel op de Kerklaan en de Schiedamseweg. Attracties, Optredens en natuurlijk niet te vergeten de gezellige braderie en nog veel meer. De koningsdagmarkt i Schiedam Ketel is een traditie en begrip in Schiedam en omstreken.

Kom ook gezellig langs of boek een kraam via: http://www.freshevents.nl/Markten/ Stuur een mail: Info@freshevents.nl Of bel 070-3384400.

Dit wil je echt niet missen!

Door: Fresh Events Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker