De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Henk Groenewegen, Jan Willem de Boer en Karel Leeuwangh

Wij begrijpen er géén zier meer van

Wij begrijpen er géén zier meer van

SCHIEDAM - Sinds 2 april jl. zijn de Stadsomroep en Pop Up tv gefuseerd. Op 10 april werd Jan Willem de Boer in 3 minuten ontslagen. Te lastig? Henk Groenewegen en Jan Geervliet verklaarden zich solidair en stapten op. Karel Leeuwangh probeerde te bemiddelen maar dat had geen resultaat. Daar er bijna geen sport meer wordt verzorgd, en Karel zijn expertise blijkbaar niet nodig was, heeft hij ook bedankt als medewerker. Sinds 2 april zijn er nauwelijks nog programma’s op radio en tv. Het nieuwe bestuur (Ockerse, Dragstra, Versluys en Van Oudenaarde) geeft aan in september heel groots uit te pakken.

Hoe verging of beter gezegd vergaat het ons? Karel Leeuwangh stelt vragen en krijgt na lang wachten een nietszeggend  antwoord. Over fatsoen gesproken. Wat Henk Groenewegen betreft, is het geruisloos verdwijnen voor hem een pijnpunt. Zijn luisteraars begrijpen er niets van. Jan Willem de Boer (oprichter LOOK TV) is verder gegaan met JW TV. Na 31 jaar in 3 minuten afgeserveerd. Volgens hedendaagse fatsoensnormen. Groenewegen, Leeuwangh en De Boer worden dagelijks aangesproken en bevraagd over deze vreemde gang van zaken.

Het vertrek van deze medewerkers is tot de dag van vandaag het gesprek van de dag, althans dat merken wij. Wij worden op straat aangesproken. De luisteraar / kijker zegt ons te missen. Dat heeft twee kanten. Het doet ons deugd, dank jullie wel voor de oprechte waardering die wij krijgen en voelen. Het doet ons voor de luisteraar en kijker pijn in ons hart dat zij geen volwaardig alternatief krijgen aangeboden. Dat vinden wij. En dat vinden de luisteraars en kijkers, merken wij. Met name bij politici en sporters is het gemis groot. Maar vooral bij heel veel Schiedammers. Waarom grijpt de gemeente niet in, is vaak de vraag. Mensen die telefonisch informeren bij de huidige omroep worden afgebekt; de haak wordt er gewoon op gegooid. 

Het nieuwe bestuur zwijgt in alle talen. Zij hebben de omroep op een dienblad gekregen en zetten PopUpTV hiermee door, zo zien wij dit. Met dank aan het oude bestuur van de Stadsomroep. Een bestuurslid, aangedragen door Stadsomroep-medewerkers, was kansloos. Dit nieuwe bestuur wenst geen pottenkijkers van buitenaf. Het spreekwoord van het weggooien van oude schoenen gaat hier wel op. Middels deze ingezonden brief hopen wij de Schiedammers hiermee te informeren.

Voor verdere vragen verwijzen wij u graag door naar wethouder mevrouw De Groot en of burgemeester Lamers, want het gaat inmiddels onze pet te boven, wij begrijpen er echt geen zier meer van. Of, als u het ook niet meer begrijpt en of de omroep zoals die was mist, bel eens met het bestuur van de omroep (010 4263600), misschien krijgt u wel antwoord…

Henk Groenewegen, Jan Willem de Boer en Karel Leeuwangh

4 commentaar(en) op artikel "Wij begrijpen er géén zier meer van"

ook ik snap hier niks van vraag lamers om uit leg of leg contact met de raadsleden van schiedam

Door: jw.keemink Op:

Ik beoordeel het, nog steeds, als luisteraar. Je kan van de heren vinden wat je er van vind, ze leverden misschien geen A-kwaliteit uitzendingen, maar ze hadden wel een trouw luister "publiek". Ook ik luisterde met regelmaat naar de heren. DIt is, naar mijn mening, niet goed opgelost door het directeurtje(s) van de Stadsomroep. Overigens draag ik,als Schiedammer ook PopupTv een warm hard toe, dit staat er dus los van.

Ik ben wel benieuwd wat ons in september te wachten staat.

Een nieuwe naam met bijbehorend logo, briefpapier, etc, etc gaat sowieso (belasting) geld kosten.

Door: Wim Schuurmans Op:

Ik was altijd een trouw luisteraar van de Stadsomroep Schiedam. De progamma’s die werden uitgezonden vonden vonden gretig aftrek bij zeer veel Schiedammers.

Talloze Schiedammers beleefden er veel plezier aan.

Ik vond het ook hartstikke leuk.

Dat het allemaal professioneler zou moeten daar ben ik het mee eens. Maar gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. En daarnaast als je wilt veranderen ga dan wel op een respectvolle wijze om met de vrijwilligers die de omroep tientallen jaren hebben gedragen.

Nico van Slobbe.

Door: Nico van Slobbe Op:

Mijns inziens een mooie taak voor wethouder de Groot, het een en ander recht te zetten. Ockerse en consorten gaan groots uitpakken in september?.? Een tweede RTV Rijnmond, zeker. Radio Schiedam en Look tv moeten er zijn voor lokaal nieuws en reportages. Hiervoor is geen betere te vinden als JW de Boer, die op de hoogte is van alle ins en outs. En dat als vrijwilliger al 30 jaar. Waar hij met de schiedammeronline, gewoon mee doorgaat. Voor radio lokaal, een mooi ongedwogen programma, waar velen plezier aan beleefden in niets voor inde plaats gekomen.En dan een email krijgen van het zg. nieuwe bestuur, u hoeft niet weg ! En dan niet veel later weggestuurd worden als een kleine jongen. Wat zit hier allemaal achter? Betaalde gemeentebaantjes soms, die ingevuld moeten worden en dan zitten vrijwilligers natuurlijk in de weg ? Wethouder zoek dit eens uit ?

Door: Robert Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: