De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Dit stukje geschiedenis is weg

Dit stukje geschiedenis is weg

SCHIEDAM - Lezer Jan Zwaan zond ons deze foto, met zijn mededeling dat dit pand sinds deze week niet meer bestaat. En dat met het slopen, zoals Jan het zegt, een stukje geschiedenis voor vele Schiedammers weg is. Om het pandje online te laten voortleven, plaatsen we graag deze foto.

"Jaren zat in Bijdorp de padvinderij (Burgemeester van Haaren groep) in het pand. Later kwam muziekvereniging OBK er. Deze week maandag tot en met donderdag is dit karakteristieke pandje tegen de vlakte gegaan. Nu - donderdag - is het een troosteloze kale vlakte...met ijzeren hekken eromheen. Weer een stukje geschiedenis weg voor heel veel Schiedammers, die er mogelijk goede herinneringen aan hebben. Misschien zat voor de padvinderij er kwam nog iets, maar dat weet ik niet", schrijft Jan Zwaan.

Weet iemand of er voor de scouting een andere gebruiker in zat of andere gebruikers in hebben gezeten en zo ja welke? 

Bron foto: Google Maps, foto door Cees Burggraaf, augustus 2017

1 commentaar(en) op artikel "Dit stukje geschiedenis is weg"

Nee. De Scouting Burgemeester van Haarengroep heeft dit pand in de jaren zestig zelf gebouwd van materialen van een oude loods. Het gebouw heette: ‘t Raadhuis.

Tot 1995 heeft de BVH hier gezeten en is toen verhuisd naar de huidige locatie.

Ik meen dat de vrouw van Burgemeester van Haaren toendertijd de opening heeft verricht. Ik heb dit nog ergens op VHS staan.

Door: Robin Tettero Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: