De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nacht van de Geschiedenis

Zoek geluk in donker S'DAM

Zoek geluk in donker S'DAM

SCHIEDAM - De historische binnenstad van Schiedam vormt op zaterdag 21 oktober tussen 20.00 en 01.00 uur weer het decor voor de Nacht van de Geschiedenis. Schiedamse historici (Hans van der Sloot, Lidwien Meijer, Han van der Horst, Reinard Maarleveld, Jan Willem Verkaik, Herman Noordegraaf) belichten het thema “Geluk”. 

Het programma opent om 20.00 uur in het Stedelijk Museum Schiedam. De bezoekers begeven zich daarna door donker Schiedam bijgestaan door de fakkels van de Zakkendragers. Zij zoeken het Geluk in Jeneverie 't Spul, Jenevermuseum, moskee en kunstgalerie LH131 (voorheen Volkshuis en stadsbibliotheek).  

Volg tussendoor met Marcel Teunissen de voetsporen van HaverSchmidt, de bleke dichter-dominee. Aan de grens van de oude binnenstad, in de St. Joris Doele, wordt De Nacht afgesloten met een talkshow van Marianne Ames en Marco Spruit Bleeker.

Daarna staat een borrel met muzikale begeleiding door Lost and Found (Marco Diamantatos en Mike Vos) klaar. Kijk voor het volledige programma op www.maandvandegeschiedenis.nl 

 

Kaarten (€ 10) via de boekhandels Post Scriptum (Hof van Spaland 31), Schiedams Boekhuis (Hoogstraat 106) of de VVV (I-punt Schiedam, de Waag, Lange Kerkstraat 39).  Ook via www.sdam.nl of reinard@geschiedenis.nl, 06 255 14 259.  

 

1 commentaar(en) op artikel "Zoek geluk in donker S'DAM"

waarom kan men geen kaartjes kopen op locatie, soms ben je opeens wel in de gelegenheid om ergens naar toe tegaan.

Door: Minnebreuker Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: