De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Al volop overlast vuurwerk

Al volop overlast vuurwerk

SCHIEDAM - Sinds het kerstweekend zijn er 50 meldingen over vuurwerkoverlast binnengekomen in Schiedam. De meeste meldingen gaan over harde knallen van vuurwerkbommen en andere geluidsoverlast. Opvallend vaak wordt het leed van honden als oorzaak van de klachten genoemd. Een kleiner deel van de klachten gaat over gevaarlijke situaties op straat en vuurwerkschade. 
 
Veel meldingen gaan over het effect van vuurwerk op huisdieren. "Hondje erg bang, wil niet meer naar buiten. Helaas dus nu niet meer alleen op Oudejaarsdag-/avond, maar een hele maand vuurwerkterrorisme", meldt bijvoorbeeld een bewoner van Woudhoek aan het meldpunt. En uit Oost: "Mijn huisdieren zijn ziek van angst. Vuurwerk wordt nu al dagelijks in mijn wijk afgestoken. Mijn hondjes durven niet meer naar buiten."
 
Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is op eerste kerstdag van start gegaan, voor het zesde jaar op rij. Het is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties. “Met het meldpunt brengen we de omvang van de vuurwerkoverlast in beeld”, zegt raadslid Katinka de Rover van GroenLinks Schiedam. “De meldingen gebruiken we om voorstellen te doen voor het instellen van vuurwerkvrije zones op plekken met veel overlast.”
 
GroenLinks zet zich in voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. In dat pleidooi staat de partij inmiddels niet meer alleen. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van consumentenvuurwerk. 


Foto: Gert Struijs

1 commentaar(en) op artikel "Al volop overlast vuurwerk"

De vuurwerkoverlast is ook sinds enkele dagen in de omgeving van Spinhuispad nabij Wennekerpand. Zwaar vuurwerk. Geen handhaver te bekennen. De veroorzakers zijn ook agressief als je er iets van zegt.

Door: Van Engelen Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: