De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ambitie: de groenste stad van het land

Ambitie: de groenste stad van het land

SCHIEDAM - Jeroen Ooijevaar (38) vertegenwoordigt als wethouder twee partijen, zijn eigen partij GroenLinks, en de partij die hem mede heeft voorgedragen, Progressief Schiedam (PS). Hij woont samen met vrouw Eva en dochter en zoon in Schiedam-Oost op een steenworp afstand van zijn nieuwe werkplek het Stadskantoor. 

Hij gaat zich onder meer bezighouden met infrastructuur, openbare ruimte, regionaal groen, diversiteit en inclusie (dat is ambtelijke taal waarmee wordt bedoeld: insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten), dierenwelzijn, gemeentelijke organisatie/bestuurlijke vernieuwing. Hij ziet een belangrijke uitdaging liggen op groenbeheer, hetgeen aansluit bij de ambitie om Schiedam de groenste stad van Nederland te maken. Dat is een portefeuille met veel duurzaamheidsaspecten. Dit aspect wordt echter als dermate belangrijk gezien, dat duurzaamheid bij alle wethouders belegd is. 

Ooijevaar heeft 8 jaar ervaring in de gemeenteraad. Ik heb voor mezelf daarmee de lat hoog gelegd, want was kritisch waar dat moest, en nu moet ik dat dus in een andere rol waarmaken, alsdus de nieuwbakken wethouder. Jan Willem de Boer verzorgde het interview dat je hier in zijn geheel kunt terugzien op JW TV.

Zijn portefeuille luidt formeel:
2e loco-burgemeester,
Infrastructuur; Openbare ruimte en recreatie; Regionaal groenbeleid; Milieu; Natuur en dierenwelzijn; Diversiteit en inclusie; Open Schiedam; Bedrijfsvoering.

 

1 commentaar(en) op artikel "Ambitie: de groenste stad van het land"

Schiedam groenste stad van Nederland maken. Een nobel streven. Ik moet het allemaal nog maar zien. Doe wat aan de herplant van bomen,want er zijn er in Schiedam meer dan genoeg gekapt..

Door: R.Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: