De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Blijft gratis OV voor minima?

Blijft gratis OV voor minima?

SCHIEDAM - De PvdA heeft een persbericht uitgebracht naar aanleiding van vragen die de fractie heeft gesteld aan het College van B&W van Schiedam over de voortzetting van het gratis reizen met het openbaar vervoer voor de minima binnen de regio. Je kunt het persbericht hieronder lezen.

"De PvdA heeft het gerucht bereikt dat het gratis OV voor de minima gecontinueerd wordt. Maar een gerucht biedt geen zekerheid, vandaar dat de PvdA Schiedam het College gevraagd heeft of het gerucht klopt.

Het is geen geheim dat de PvdA Schiedam een groot voorstander is van gratis OV voor minima en senioren. Het was een belangrijk punt in ons verkiezingsprogramma van zowel 2014 als 2018. 
Bij de onderhandelingen over de coalitievorming en tijdens de raadsvergadering in 2015 hebben we steun gevonden bij vele partijen, binnen en buiten de coalitie, voor het realiseren van gratis OV voor de minima. Ook als men het niet zelf had opgenomen in het verkiezingsprogramma. In 2017 heeft er een evaluatie plaatsgevonden die onze stoutste verwachtingen overtrof. Uit het onderzoek leerden wij dat er meer dan vooraf ingeschat gebruik van wordt gemaakt en dat het bijdraagt aan actief deelnemen aan de samenleving. Goedkoper boodschappen kunnen doen, het ondersteunt bij vrijwilligerswerk en mantelzorg. Eerder naar de dokter en naar een sollicitatiegesprek. Vrij reizen met het openbaar vervoer heeft dus steun geboden, en nieuwe kansen gegeven aan mensen die het keihard nodig hebben. De PvdA-fractie ziet dan ook graag dat de regeling gecontinueerd wordt en staat daarin niet alleen. Immers in november 2017 heeft een raadsbrede motie het college gevraagd gratis OV voor de minima te continueren."

Fractievoorzitter Petra Zwang: ”De PvdA is een groot voorstander van het Gratis OV. Door het gratis openbaar vervoer zagen we dat mensen weer konden meedoen, uit hun isolement kwamen, gezellig bij elkaar op visite konden, makkelijker naar de dokter of het ziekenhuis, of eenvoudiger naar hun sollicitatie. Gratis Openbaar vervoer heeft enorm bijgedragen aan het verminderen van een van de ernstigste verschijnselen van armoede, het isolement waarin mensen terechtkomen als ze in armoede leven, simpelweg omdat ze weer ergens naartoe kunnen. Daarom is de PvdA zo blij dat het gratis OV mogelijk kan worden voortgezet.”
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: