De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Politicus van de week: Pascal van Kraaij

College schiet door in duurzaamheid

College schiet door in duurzaamheid

SCHIEDAM - In de rubriek 'politicus van de week' interviewde Jan Willem de Boer een nieuweling in de gemeenteraad: Pascal van Kraaij (28) van de nieuwe partij 'Ouderenpartij Schiedam'. Pascal werkt bij de Rabobank, is bedrijfseconoom, woont in Schiedam-West en is net als fractievoorzitter Maarten Reuderink afkomstig uit het PvdA-kamp. 

Een erg belangrijk punt vindt Pascal het gratis openbaar vervoer voor ouderen. Hoe financier je dat? Het college is van plan 3 miljoen euro voor nieuwbouw in middeldure en dure huizen te steken. Geef dat geld uit aan het welzijn van mensen, maar ga geen geld besteden aan huizen voor mensen die het zelf kunnen betalen. Geld steken in woningen is goed, maar doe dat in goedkopere huizen en verbeter de sociale woningvoorraad. En zorg voor aanleunwoningen c.q. huizen waarin ouderen samen kunnen blijven wonen ook als één van de twee meer zorg behoeft. Het is erg dat mensen uit elkaar moeten worden gehaald, als één van de twee meer zorg nodig heeft.

Pascal vindt het college van B&W te ambitieus waar het gaat om duurzaamheid. 'De groenste stad worden van Nederland' is een onzinnige doelstelling. Je hebt meer aan realistische doelstellingen als: zorg ervoor dat iedereen dubbele beglazing heeft en een fatsoenlijke cv-ketel. 

Belangrijk is ook de verbetering van de participatie in het arbeidsproces, niet alleen voor 55+ maar ook jongeren. Er is een neiging mensen in parttime banen te stoppen, dan kun je die mensen weliswaar uit de uitkering halen, maar niet uit de armoede, zo stelt het nieuwbakken raadslid. 

Hier zie je het volledige interview door Jan Willem de Boer van JW TV met Pascal van Kraaij. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: