De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

GroenLinks verkent zorgaanbod Schiedam

Discussie in Vlietland-ziekenhuis

Discussie in Vlietland-ziekenhuis

SCHIEDAM - GroenLinks Schiedam en Franciscus Gasthuis & Vlietland houden op maandagavond 19 maart, 2 dagen voordat de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden, een zogenoemd 'stadsgesprek' met als onderwerp het zorgaanbod in Schiedam. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het gesprek, vanaf 19.30 uur in het Nolet Auditorium op de locatie Franciscus Vlietland.

Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor een kop koffie of thee. De avond zal om 21.30 uur afgesloten worden met een drankje in het auditorium. Aanmelding is niet nodig.

"De toegankelijkheid van de zorg is voor veel mensen een zorg. Voorbeelden zijn de voorgenomen of gedeeltelijke verplaatsing van afdelingen in het ziekenhuis, huisartsen met nauwelijks nog ruimte om nieuwe patiënten aan te nemen en verpleeghuiszorg waarvoor soms lange wachtlijsten gelden. De verplaatsing van afdelingen van het ziekenhuis naar Rotterdam heeft afgelopen jaren regelmatig tot discussie geleid", aldus de organiserende politieke partij. "De redenen voor veranderingen in zorgaanbod zijn divers; fusies van ziekenhuizen, afspraken met verzekeraars en landelijk beleid bepalen deels het lokale zorgaanbod. De situatie in Schiedam verschilt hierin niet wezenlijk van dat in andere regio's. Daar spelen soortgelijke vragen. Meer inzicht in, en begrip voor, de oorzaken, effecten en maatregelen helpt Schiedam met deze ontwikkelingen om te gaan. Daarbij speelt ook de vraag hoe bewoners hierin zo goed mogelijk kunnen worden gehoord en geïnformeerd en welke rol het stadsbestuur hierin heeft."
 
Tijdens de avond zullen verschillende betrokkenen hun visie op dit onderwerp geven, waaronder Mark Janssen van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, professor Roland Bal van de Erasmus Universiteit Rotterdam en vertegenwoordigers van medisch specialisten en zorgaanbieders. Het doel is verkenning van de ontwikkelingen in zorgaanbod, de effecten hiervan en mogelijke maatregelen die zijn te nemen. Aansluitend zal een paneldiscussie met experts en sprekers worden gehouden waarbij ook het publiek vragen kan stellen. 
 
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over zorg in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: